Left Right
scrollTop top

‘Godzilla vs. Kong’ krijgt nieuwe trailer met nieuw monster


Godzilla vs. Kong poster
© Warner Bros.

De langverwachte film Godzilla vs. Kong heeft een nieuwe trailer. Het gaat om een gelekte Chinese trailer met grotendeels beelden die we al eerder zagen. Helemaal op het einde krijgen we echter voor het eerst heel kort een nieuw monster te zien: Mechagodzilla.

King Kong verscheen voor eerst op het witte doek in 1933. Sindsdien zijn er al 12 films over de gigantische aap verschenen. Godzilla maakte dan weer zijn filmdebuut in 1954, maar was al 32 keer het onderwerp van een film. Toch troffen beide monsters elkaar nog maar één keer: in de Japanse film King Kong vs. Godzilla uit 1962.

Reden genoeg voor een grootse confrontatie moeten ze gedacht hebben bij producent Legendary Entertainment. Godzilla vs. Kong is het vierde deel van de MonsterVerse franchise, na Godzilla (2014), Kong: Skull Island (2017) en Godzilla: King of the Monsters (2019).

Mechagodzilla

Over het verhaal van deze nieuwe film is nog niet veel bekend. Een eerdere trailer van Godzilla vs. Kong leek te indiceren dat Godzilla de slechterik is. We zien hem namelijk gebouwen vernietigen. Daarop halen de mensen Kong van Skull Island om het op te nemen tegen Godzilla. Toch vermoeden veel fans dat het verhaal in werkelijkheid complexer zal zijn. In de vorige films was Godzilla namelijk de good guy.

Uit een nieuwe trailer die verscheen op het Chinese sociale medium Weibo blijkt dat er alleszins nog een derde speler in het spel. Eerder was het bestaan van Mechagodzilla al gelekt, maar dat nieuws is nu dus ook bevestigd. Op het einde van de trailer zien we deze mechanische evenknie van Godzilla namelijk ‘ontwaken’. Het lijkt er dus op dat Mechagodzilla hier niet uit de ruimte komt (zoals in eerdere films waarin dit monster voorkwam), maar door de mens gemaakt is.

Bekijk de nieuwe trailer van Godzilla vs. kong

Godzilla vs. Kong komt in de Verenigde Staten op 26 maart gelijktijdig in de cinema en op streamingdienst HBO Max. In België moeten we wachten tot 19 mei voor de film in de cinema komt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636