Left Right
scrollTop top

‘Godzilla vs. Kong’ krijgt eerste indrukwekkende trailer


Godzilla vs Kong trailer
© Warner Bros.

Na heel veel geduld heeft de langverwachte film Godzilla vs. King eindelijk een trailer. Die toont ons alles waarop we konden hopen: epische gevechten, ontploffingen, special effects en nog veel meer.

King Kong verscheen voor eerst op het witte doek in 1933. Sindsdien zijn er al 12 films over de gigantische aap verschenen. Godzilla maakte dan weer zijn filmdebuut in 1954, maar was al 32 keer het onderwerp van een film. Toch troffen beide monsters elkaar nog maar één keer: in de Japanse film King Kong vs. Godzilla uit 1962.

Reden genoeg voor een grootse confrontatie moeten ze gedacht hebben bij producent Legendary Entertainment. Godzilla vs. Kong is het vierde deel van de MonsterVerse franchise, na Godzilla (2014), Kong: Skull Island (2017) en Godzilla: King of the Monsters (2019).

Release in maart 2021

Normaal was het bedoeling dat Godzilla vs. Kong al in maart vorig jaar in de cinema te zien zou zijn, maar de coronacrisis verstoorde die planning. Daarna is de film meermaals uitgesteld, waarna uiteindelijk beslist is om hem gelijktijdig in de cinema en op de streamingdienst HBO Max te lanceren. Dat zal in de Verenigde Staten gebeuren op 26 maart 2021. Voor een releasedatum in België is het nog wachten.

In de eerste grote trailer van Godzilla vs. Kong zien we niet alleen enkele epische gevechten tussen de twee hoofdrolspelers uit de film. We krijgen ook een blik op een groot deel van de sterrenkast die de film wist te verzamelen. Het gaat onder andere om Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Kyle Chandler, Brian Tyree Henry en Eiza González. Regisseur van dienst is Adam Wingard (You’re Next, The Guest, Death Note).

Bekijk de trailer van Godzilla vs. Kong


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update