Goedkoopste hoerenkot van België moet sluiten: geen seks meer voor 5 of 10 euro

Goedkoopste hoerenkot van België moet sluiten: geen seks meer voor 5 of 10 euro

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft bevel gegeven om het café BB-Force te sluiten voor drie maanden. De uitbater wordt verdacht van mensenhandel dus zal zijn café moeten sluiten tot onderzoek meer uitwijst. Cafégangers lopen daar niet alleen binnen voor een pintje, maar ook voor goedkope seks. In het café boden veel Afrikaanse vrouwen zichzelf aan voor een prijs tussen 5 en 10 euro. 

Na de sluiting van het gelijkaardige café ’t Keteltje in het Schipperskwartier, gebeurde een kleine volksverschuiving naar BB-Force. Vlakbij het De Coninckplein konden mannen het café binnenlopen voor een biertje en een beurtje met enkele dames die daar rondlopen.

5 euro, 10 euro en wat glijmiddel

In de zomer heeft het prostitutieteam van de politie een controle gedaan in het café. In BB-Force waren toen 49 aanwezigen waarvan 21 illegale Nigeriaanse vrouwen. Alle vrouwen hadden 5 en 10 euro biljetten op zak. In de toiletten werden ook natte doekjes, glijmiddel en pakken condooms aangetroffen.

De vrouwen waren tussen 19 en 31 jaar oud, maar in het café werd ook een 13-jarige meisje opgepakt. HLN meldt dat het jonge meisje een fles sterke drank gekocht had in het café. De moeder was even met een klant naar een hotel.

In de buurt werd heel wat overlast gesignaleerd. De 101-noodcentrale werd vaak gecontacteerd voor vechtpartijen, drugsgebruik en zelfs klanten ronselen voor seks. Mensen die daar wel goesting in hadden, werden met de hand bevredigd voor 5 of 10 euro. Als klanten meer uit een beurtje wilden halen, konden ze ook een vrouw meenemen naar een hotel in de buurt. De politie vergeleek de leeftijden van de mannen die met een meisje naar buiten kwamen en er was een leeftijdverschil van zo’n 20 tot 35 jaar.

Gesponsorde artikelen