‘Goodfellas’-ster Ray Liotta (67) plots overleden

De Amerikaanse acteur Ray Liotta (67) is donderdag plots overleden. Ray Liotta is vooral bekend van zijn hoofdrol als Henri Hill in de filmklassieker Goodfellas van Martin Scorsese. De Amerikaan stierf in zijn slaap tijdens de opnames van een nieuwe film, zo bevestigt zijn publiciste aan The Hollywood Reporter. Liotta laat één dochter achter.

Ray Liotta is wereldwijd bekend geworden door zijn rol als maffialid Henry Hill in Martin Scorsese’s GoodFellas uit 1990. Zijn publiciste vertelde The Hollywood Reporter dat de acteur donderdagnacht in zijn hotelkamer tijdens zijn slaap is overleden. Hij was op dat moment in de Dominicaanse Republiek voor de opnames van Dangerous Waters.

‘The bad guy’

Liotta speelde mee in een waslijst aan films, waar hij vaak de rol vertolkte van the bad guy. Hij boekte vooral grote successen rond de eeuwwisseling, zoals Something Wild (1986), Cop Land (1997) en Hannibal (2001). De film die hem wereldberoemd maakte was echter de gangsterfilm Goodfellas uit 1990 van regisseur Martin Scorsese.

Ray Liotta rondde voor zijn dood nog twee filmprojecten af, meldt Amerikaans tijdschrift Variety. Het gaat om een miniserie die in juli te zien zal zijn bij de streamingsdienst Apple+ en een thriller van regisseur Elizabeth Banks, die volgend jaar zal verschijnen. De opnames van zijn nieuwe film Dangerous Waters waren nog maar een week bezig toen Liotta stierf.

Filmwereld in rouw

Uit de filmwereld komen ook heel wat lofbetuigingen voor Ray Liotta. Onder meer van zijn Goodfellas-collega Lorraine Bracco: “Mensen vragen me altijd wat het beste was aan het maken van die film”, schrijft ze op Twitter. “Mijn reactie is altijd dezelfde geweest: Ray Liotta.”

Meer
Lees meer...