Google AutoDraw is Paint voor dummies, maar met grappigere resultaten

Photoshop, filters en alle tekenprogramma’s ten spijt is er toch maar één tekensysteem waar wij nostalgische vlinders van in de buik krijgen: Paint. Alleen is het programma nu zodanig oldskool dat het wel een update verdient. Google zette er dan ook een artificial intelligence op en met AutoDraw kan je de gloriedagen van Paint herbeleven, mét een functie die raadt wat je wil tekenen.

Teken een huis, teken een dier, wat je ook probeert te tekenen in Paint, bij ons ziet het er altijd een klein beetje uit als een dronken spelletje pictionary. Maar, geen probleem, want Paint heeft van een update gekregen: AutoDraw. Die functie probeert te raden wat je wil tekenen en klik – het staat op papier. Daarna kan je er altijd nog wat aan aanpassen. Handig, handig.

Alleen, zoals met de meeste nieuwe apps, kan Microsoft niet écht in je hoofd kijken, dus krijg je bij zo’n raad-functie wat wisselende resultaten. Wij hebben het eens voor jullie geprobeerd. Eerst the easy stuff. Een eenvoudige kindertekening.

Een huis bijvoorbeeld. Dit geven we aan AutoDraw

Eh, bedankt Google, maar deze suggesties zijn het toch niet allemaal. Hoewel, een iglo is misschien wel nog cool

Een wolkje in de lucht voor erbij, misschien? Dat kan niet moeilijk zijn

Of wel, blijkbaar tekenen wij echt slecht

Yes, bingo

Nu nog een boom en onze tekening is af. Dit is wat we aan AutoDraw geven

Eum, wat? HOE IS DIT EEN FLAMINGO?

Ah, dat! 😀

En hier het eindresultaat … met opvallend weinig flamingo’s, maar véél beter dan de originele paint. Zelf proberen? Hierzo!

Meer
Lees meer...