Google Chrome lost irritant probleem op met incognitomodus op Android

Google heeft een nieuwe update gelanceerd van zijn mobiele versie van de browser Chrome voor Android. Daarbij valt vooral één nieuwe feature op. Zo kan je tabbladen die je in incognitomodus bekijkt automatisch laten vergrendelen wanneer je Google Chrome verlaat.

In het nieuws: Google Chrome voor Android heeft een nieuwe update gelanceerd. Het techbedrijf maakte in de blogpost ‘5 tips to stay safer online with Chrome‘ de belangrijkste nieuwigheden van die nieuwe versie bekend. En daarbij valt vooral de aanpassing aan incognitomodus op.

Wat is er veranderd?

  • Wie in zijn browser een tabblad in incognito opent, doet dat uiteraard zodat niemand zou kunnen zien wat hij, zij of die bekijkt. Toch kan het gebeuren dat je juist per toeval dan iets op je smartphone moet tonen aan iemand of dat je incognitotabblad nog open staat als er later iemand iets wil opzoeken op je telefoon. Op zo’n moment heb je de ongemakkelijke situatie dat je snel dat tabblad moet wegkrijgen of iets anders moet openen.
  • Om dat probleem uit de weg te helpen, heeft Google nu een nieuwe feature gelanceerd. Voortaan kan je namelijk instellen dat een incognitosessie automatisch vergrendelt als je Google Chrome sluit. Dat neemt uiteraard veel minder tijd in beslag dan vroeger.
  • Om die functie in te schakelen, gaat je naar Chrome-instellingen → Privacy en beveiliging → Schakel ‘Incognitotabbladen vergrendelen wanneer u Chrome sluit’ in.
  • Je tabblad daarna opnieuw ontgrendelen, kan met gezichtsherkenning, een vingerafdruk of een toegangscode.
  • Deze functie was al beschikbaar voor iOS op iPhones en is nu dus ook toegevoegd aan Android.
Meer
Lees meer...