Google lanceert Nest Wifi in België

De Nest Wifi-systemen van Google zijn vanaf vandaag te koop in België. Met die apparaten kan je de wifi in je huis versterken en heb je daarnaast een slimme speaker met Google Assistant.

8AM Tech

In het nieuws: Door de lockdown tijdens de coronacrisis wordt het internet in veel huishouders zwaarder belast dan vroeger. Zo zijn er door het telewerken en studeren van thuis uit vaak meer mensen tegelijk online. Bovendien willen zij voor het comfort over het hele huis een stabiele internetverbinding hebben. Voor hen maakt Google zijn Nest Wifi nu ook beschikbaar in België en 9 andere Europese landen: Noorwegen, Zweden, Denemarken, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Ierland en Nederland.

Wat is het? Google Nest Wifi is de, sterk verbeterde, opvolger van de Google Wifi.

  • De Google Nest Wifi bestaat uit een router en een toegangspunt.
  • De Nest Wifi-router sluit je rechtstreeks aan op je modem. Het fungeert als basis voor je thuisnetwerk.
  • Het Nest Wifi-punt plaats je waar je extra bereik wil hebben als bijkomend toegangspunt.
  • In het Nest Wifi-punt zit ook een ingebouwde smart speaker met Google Assistent.

Hoe werkt het? De Google Nest Wifi is een totaalpakket waarmee je in heel je huis een krachtige en betrouwbare internetverbinding kan hebben.

  • De snelheid van de Nest Wifi is tot dubbel zo hoog en heeft een dekking die tot 25 procent beter is dan de voorganger, Google Wifi.
  • Met het basispakket (één router en één toegangspunt) kan je een woning van 210 m² van signaal voorzien. Door een extra toegangspunt toe te voegen, kan je die oppervlakte nog verder uitbreiden.
  • Je kan de Google Nest Wifi bedienen via de Google Home-applicatie op je smartphone. Daar kan je met ‘Wifi voor het gezin‘ onder andere de internettoegang van bepaalde apparaten onderbreken. Zo kan je bepalen hoeveel je kinderen op het internet mogen zitten. Je kan ook op voorhand een planning opmaken zodat alles automatisch gebeurt.
  • De ingebouwde smart speaker met de Google Assistent kan je gebruiken om muziek of te spelen of om bepaalde dingen aan te vragen. Met het gekende “Hey Google …” kan je zo het weerbericht, het verkeer, je agenda of nog veel andere dingen vragen. Ook kan je met de speaker andere slimme apparaten van Google bedienen in je huis, als je die hebt.

Prijs? Het pakket van de Google Nest Wifi met één router en één toegangspunt kost 259 euro. Je kan beide apparaten ook apart kopen. Dan betaal je 139 euro voor het Nest Wifi-punt of 159 euro voor de Nest Wifi-router.

8AM Tech
Meer
Lees meer...