Google dropt per ongeluk app die automatisch 112 belt bij auto-ongeluk

Je smartphone die automatisch het noodnummer belt bij een auto-ongeluk, lijkt misschien toekomst. Toch ontwikkelde het techbedrijf Google een nieuwe app die dat mogelijk maakt. Als je een ongeluk hebt met de auto belt de app automatisch naar de nooddiensten.

Dat de technologie tegenwoordig ver staat, kunnen we merken aan zelfrijdende auto’s zoals Tesla. Google speelt ook in op autotechnologie. Het techbedrijf lanceerde per ongeluk een app die automatisch de nooddiensten belt als je een auto-ongeluk krijgt.

Persoonlijke Veiligheid

De app krijgt de naam Persoonlijke Veiligheid en draait op de achtergrond van Google Pixel telefoons. Door middel van gps-locatie, bewegingssensoren en de microfoon detecteert de app wanneer je een auto-ongeluk hebt. De sensoren merken wanneer je wagen namelijk plotseling tot stilstand komt, door een botsing.

Als dat gebeurt gaat je smartphone trillen en krijg je op het hoogste volume te horen of alles in orde is en je eventueel hulp nodig hebt. Wanneer de telefoon geen antwoord krijgt op die vraag, dan wordt automatisch het alarmnummer gebeld én stuurt je smartphone automatisch je locatie door.

Per ongeluk gelekt

De app is nog niet te downloaden, maar Google zette het per ongeluk toch al in de Play Store. Dat zegt de Amerikaanse website XDA Developers. Wanneer de app dus officieel gelanceerd wordt, is nog niet duidelijk. Hoogst waarschijnlijk gaat dat gepaard met de lancering van de nieuwe Pixel-telefoon ergens in oktober.

De beschrijving van de app in de Play Store is ook beschikbaar in het Nederlands. Dat doet vermoeden dat de app ook in ons land beschikbaar zal worden. Toch werkt de ongeluk detectie alleen in de Verenigde Staten. In andere landen zal het wel mogelijk zijn om je locatie en andere informatie door te sturen tijdens een ongeluk.

Meer
Lees meer...