Pixel Fold is eerste opvouwbare smartphone van Google

Google heeft zijn eerste foldable smartphone voorgesteld. Die kreeg de toepasselijk naam Google Pixel Fold. Het toestel kost 1.799 dollar (1.650 dollar) en is in een beperkt aantal landen beschikbaar vanaf juni.

Het nieuws: Google heeft op I/O 2023, een jaarlijks event van het techbedrijf, heel wat nieuws aangekondigd. Een van de meest opmerkelijke zaken daarbij is ongetwijfeld de aankondiging van de Google Pixel Fold. Dat is namelijk de eerste foldable smartphone van het bedrijf, waarmee ze in de voetsporen treden van onder andere Samsung en Huawei.

De details:

  • De Google Pixel Fold vouwt open zoals een boek. Daardoor kan je het toestel toegevouwen als een gewone smartphone gebruiken. Daarnaast kan je de Pixel Fold ook opengevouwen als een compacte tablet met een scherm van 7,6 inch gebruiken. Opvallend daarbij is dat de Google Pixel Fold een zeer dun ontwerp heeft. Daarnaast is het toestel ook waterbestendig.
  • Uiteraard onderscheid de smartphone zich vooral van andere toestellen als hij opengevouwen is. Dan kan je er bijvoorbeeld mee multitasken en verschillende apps gelijktijdig op gebruiken. Veel applicaties zullen ook een speciaal design krijgen op het brede scherm. Zo ziet Gmail er op de Fold uit zoals je gewoon bent van op je laptop.
  • Een ander selling point is het feit dat de Google Pixel Fold alle recent ontwikkelde AI-functies van het bedrijf krijgt. Na de lancering van Android 14 later dit jaar krijg je zelfs nog meer nieuwe features.
  • Tot slot is ook de camera van de Google Pixel Fold zeer indrukkend. Andere Pixel-smartphones zijn op het vlak van camera’s al enige tijd zowat de beste op de markt en Google trekt die lijn door naar zijn foldable smartphone.
https://www.youtube.com/watch?v=9wobcM-WPQk&ab_channel=MadebyGoogle
Meer
Lees meer...