Samsung stelt met Galaxy Z Flip4 en Galaxy Z Fold4 twee nieuwe veelzijdige foldable smartphones voor

Samsung heeft woensdag “een nieuwe generatie” opvouwbare smartphones voorgesteld. Het gaat om twee modellen: de Galaxy Z Flip4 en de Galaxy Z Fold4. Die eerste klapt naar boven open en focust vooral op gebruikers die graag veel foto’s en vooral selfies nemen. De Fold4 slaat dan weer de brug naar tablets en zelfs laptops en mikt zo meer op gebruikers die hun smartphone veel voor hun werk nodig hebben.

“Mede dankzij onze voortdurende focus blijft de belangstelling voor foldables groeien. We hebben de categorie met succes getransformeerd van een radicaal idee naar mainstream-toestellen waar miljoenen mensen over de hele wereld plezier aan beleven”, zegt Davy Moons, Marketing Manager Mobile van Samsung België, over de nieuwe, zojuist voorgestelde smartphones.

Samsung Galaxy Z Flip4

Ooit werd de Samsung Galaxy Z Flip nog gezien als een gimmick, maar ondertussen zijn we al enkele jaren verder en is het Zuid-Koreaanse techbedrijf zijn opvouwbare smartphone verder blijven ontwikkelen. Ook deze keer weer heeft de Samsung Galaxy Z Flip4 op heel wat vlakken een grondige upgrade gekregen in vergelijking met zijn voorganger.

Samsung zelf noemt de Flip4 “de ultieme tool voor zelfexpressie”. In niet pr-taal wil dat zeggen dat het een smartphone is voor wie graag foto’s en filmpjes neemt. Ook voor gebruikers die zeer actief zijn op sociale media zoals TikTok en Instagram is de Samsung Galaxy Z Flip4 ideaal.

Door het unieke design kan je namelijk op alle mogelijke manieren foto’s en filmpjes nemen. Zo is het mogelijk om handsfree video’s of groepselfies te nemen vanuit alle mogelijke hoeken. Samsung werkt daarnaast ook samen met Meta, het moederbedrijf van Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp. Daardoor kunnen alle foto’s en video’s heel handig via deze apps gedeeld worden.

Niet alleen het gebruiksgemak van de Samsung Galaxy Z Flip4 is verbeterd, ook op het vlak van hardware kreeg het toestel een upgrade. Een verbeterde camera en sensor zorgt ervoor dat foto’s helderder zijn, ook bij weinig licht. Een grotere accu van 3.700 mAh en Super Fast Charging zorgen er bovendien voor dat je optimaal van je smartphone kan gebruikmaken

Bovendien zorgen allerhande nieuwe functies en widgets ervoor dat je nog meer kan doen met het toestel zonder het open te klappen. Met Galaxy Themes kan je bovendien volledig zelf aanpassen hoe die buitenkant eruit komt te zien. Er zijn namelijk verschillende lettertypen, pictogrammen, klokken, achtergronden en designs beschikbaar. Als kleur heb je de keuze tussen Bora Purple, Graphite, Pink Gold en Blue.

De Samsung Galaxy Z Flip4 is verkrijgbaar voor 1.099 euro (128 GB), 1.159 euro (256 GB) en 1.279 euro (512 GB).

Samsung Galaxy Z Fold4

Ook de Samsung Galaxy Z Fold4 bouwt uiteraard verder op zijn voorganger, de Galaxy Z Fold3. Het is de krachtigste smartphone van het Zuid-Koreaanse technologiemerk tot nu toe. De Fold4, kan net als de Flip4 in drie verschillende standen gebruikt worden: geopend (7,6 inch), gesloten en in Flex-modus. Bij dat laatste is het toestel half geopend, iets wat extra mogelijkheden biedt. Voor het eerst paste Samsung ook Android aan aan zijn grootste foldable model. Android 12L is speciaal ontworpen voor grote schermen.

Het grootste voordeel aan de Galaxy Z Fold4 is dat het toestel uitermate goed geschikt is om te multitasken. Dankzij een nieuwe Taskbar is de smartphone voor veel functies vergelijkbaar met een laptop. Met één veegbeweging kan je apps van pop-ups naar full screen veranderen, en omgekeerd. Dat kan je overigens doen met je hand of met de S-Pen.

Om de gebruikservaring nog meer op die van een laptop of pc te doen lijken, sloot Samsung een samenwerking af met Google en Microsoft. Zo worden alle apps van beide bedrijven vlot ondersteund op de Galaxy Z Fold4. Het gaat hierbij onder andere over Chrome, Gmail, YouTube of Google Meet van Google. Maar ook de volledige Office-suite en Outlook van Microsoft.

De Fold4 kreeg uiteraard niet enkel op het vlak van software en functionaliteiten een upgrade, maar ook op het vlak van hardware. Dankzij een verbeterde 50MP groothoeklens en de 30x Space Zoom-lens maak je nog betere foto’s, die ondersteund worden door allerhande vooraf ingesteld cameramodi.

De Samsung Galaxy Z Fold4 is verkrijgbaar voor 1.799 euro (256 GB), 1.919 euro (512 GB) en 2.159 euro (1 TB).

Bekijk hier alle mogelijkheden van de nieuwe generatie foldable smartphones van Samsung:

Meer
Lees meer...