Gouden Nintendo Wii gemaakt voor The Queen te koop voor 300.000 dollar

Een gouden Nintendo Wii, gemaakt voor Queen Elizabeth II, staat te koop. Je kan de console op eBay bemachtigen voor 300.000 dollar (248.000 euro), inclusief spelletje.

In 2009 maakte (de ondertussen ter ziele gegane) spelontwikkelaar THQ een gouden Nintendo Wii. De actie maakte deel uit van ‘Big Family Games’ en het was de bedoeling dat de console bij de koningin van Engeland zou terechtkomen. De Wii, in 24-karaats goud, kwam wel aan in Buckingham Palace, maar is nooit in de handen van The Queen terechtgekomen.

Tien jaar bij verzamelaar

Op de een of andere manier is de console in handen gekomen van Donny Fillerup. Daar heeft de Nintendo tien jaar een plaatsje gekregen. De verzamelaar heeft de console nu op eBay te koop gezet voor 248.000 euro. Op zijn blog legt hij uit waarom hij verkoopt. “Ik moet verder met mijn leven en zal een huis kopen. Ik wil redelijk blijven met de prijs van mijn huis, dus wil ik geen cent meer dan de vraagprijs. De prijs blijft zoals hij is, veel mensen hebben dan de kans om de console te kopen. De console zou voor veel meer kunnen verkocht worden.”

Mooie geschiedenis

Een prijs plakken op een uniek stuk als de gouden Wii is moeilijk. Het is niet dat het oud is of alleen maar kan geschat worden op de goudwaarde. Het heeft de geschiedenis wel mee. Het verhaal met The Queen is uniek en wellicht het meest waardevolle aan de console. Toch blijft het zoals in het verzamelen een kwestie van vraag en aanbod. Voor sommige verzamelaars zal dit inderdaad een correcte prijs zijn.

Meer
Lees meer...