Nintendo Switch steekt SNES voorbij en wordt derde meest verkochte Nintendo-console

Nintendo heeft in het laatste kwartaal van 2019 wereldwijd 10,81 miljoen Nintendo Switch-consoles verkocht. Wellicht zijn de feestdagen een verklaring voor de hoge verkoopcijfers. In totaal werden er 52,48 miljoen exemplaren van de console verkocht. De Nintendo Switch heeft de SNES voorbijgestoken en is nu de derde best verkochte console van Nintendo.

De Nintendo Switch heeft het Super Nintendo Entertainment System (SNES) voorbijgestoken als derde meest verkochte Nintendo-console. Enkel de Wii en de NES gingen meer over de toonbank. De SNES was een spelcomputer van 16 bit en werd in 1990 in Japan geïntroduceerd. In totaal werd de console 49,1 miljoen keer verkocht.

Nintendo

Pokémon Sword en Shield waren dé Nintendo-hits van de afgelopen feestdagen. Het spel werd al meer dan 16 miljoen keer verkocht. Van Super Smash Bros. Ultimate werden er bijna 4 miljoen minder exemplaren verkocht. Ook Luigi’s Mansion 3 was een groot succes met meer dan vijf miljoen verkochte exemplaren.

Meer verkocht dan in 2018

In 2019 werden er 15 procent meer Nintendo Switch-consoles verkocht dan in 2018. Nintendo zelf wijt die stijging aan de lancering van de goedkopere Nintendo Switch Lite. Dat meldt de Amerikaanse technologiewebsite The Verge. De console werd trouwens in december pas in China op de markt gebracht, maar dat zou weinig invloed gehad hebben op de wereldwijde verkoopcijfers.

De Nintendo 3DS, de handheldconsole van de vorige generatie, speelt tegenwoordig een minieme rol. Van die console werden er tijdens de afgelopen feestdagen amper 260.000 exemplaren verkocht.

Meer
Lees meer...