Nieuwe ‘Pokémon’-games ‘Sword’ en ‘Shield’ uit op 15 november: dit mag je verwachten

De nieuwe Pokémon-games Sword en Shield komen op 15 november naar Nintendo Switch. In het verleden wist je bijna altijd wat te verwachten bij een nieuw Pokémon-spel, maar dit keer is producent Game Freak echt voor larger than life gegaan met gigantische vechtstadia en reusachtige, holografische monsters. Dit mag je verwachten van de nieuwe game.

Wanneer er nieuwe Pokémon-spellen verschijnen, is dat groot nieuws in gameland. Zoals we gewoon zijn, komen er twee verschillende edities uit: Pokémon Sword en Pokémon Shield. Vorig jaar in november zagen Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! nog het daglicht en dat werd een gigantisch succes.

De kern van het spel blijft hetzelfde als bij de vorige games. Je speelt opnieuw een Pokémontrainer in een klein dorpje en je verzamelt gym badges om in de Pokémon League te raken. 

Britse knipoog

Nintendo

Het strijdtoneel is de nieuwe regio Galar, die duidelijk gebaseerd is op het Verenigd Koninkrijk. Er is een stad die wel heel hard lijkt op Londen, oude kastelen die uit Schotland lijken te komen en groene vlaktes die op het Engelse platteland lijken. Alsof dat nog niet genoeg is, heet de politie “coppers“, kan je “trackies” kopen in de shop en noemt iedereen je “mate“.

Groter, grootst

Nintendo

Bovendien is het de eerste keer dat de nieuwe Pokémon specifiek ontworpen zijn voor de Nintendo Switch. Daarvoor werden nieuwe Pokémon ontworpen met miniconsoles als Nintendo DS in gedachte. Nintendo Switch is echter aan te sluiten op je groot televisiescherm en dat merk je aan het gedetailleerde uiterlijk van de Pokémon uit deze achtste generatie.

Alsof dat nog niet spannend genoeg is, worden grote Pokémon, zoals Gyarados en Steelix, gigantisch afgebeeld. Ook voor de verschillende locaties paste Game Freak een gelijkaardige strategie toe. Zo is er, anders dan bij oudere games, een groot verschil tussen de grote steden en kleine dorpjes. Uiteraard zijn er opnieuw bepaalde transportfuncties, waarmee je sneller op je gewenste locatie kan geraken.

Nieuwigheden

Nintendo

Er is ook een nieuwe functie, ‘dynamax’. Daarmee kan je tijdens bepaalde gevechten voor een bepaalde tijd Pokémon transformeren in zeer grote versies van zichzelf.

Een andere veelbelovende nieuwigheid is de ‘wild area’, een groot open veld vol wilde Pokémon om te vangen. Je kan er tijdens de hele game terecht om Pokémon van verschillende levels en soorten te vangen. Je weet nooit wat voor een Pokémon je zal aantreffen. Bovendien kan je er ’s nachts je tent opzetten en koken met een vuurtje.

Nintendo
Meer
Lees meer...