Verzamelaar koopt unieke Nintendo Play Station voor recordbedrag: 315.000 euro

Afgelopen weekend werd een prototype van de Nintendo Play Station voor een recordbedrag van 360.000 dollar (zo’n 315.000 euro) verkocht. Dat meldt onder meer de Amerikaanse omroep CNN. De console werd nooit op de markt gebracht en was een mislukte samenwerking tussen Nintendo en Sony.

De koper is Greg McLemore, de oprichter van Pets.com en Toys.com. Een andere bieder was Palmer Luckey, de CEO van Oculus VR. Hij wil de console, samen met zijn andere zeldzame collectibles, in een museum zetten. Er werden in 1991 amper 200 prototypes van de console gemaakt. Het was de bedoeling dat Sony en Nintendo hun krachten zouden bundelen op de gamemarkt.

Uiterst zeldzame console

Heritage Auctions

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes beschreef de console ooit als een Super Nintendo met een CD-ROM drive. De andere 199 prototypes zouden vernietigd zijn nadat de onderhandelingen tussen Sony en Nintendo vastgelopen waren. Drie jaar later bracht Sony de eerste PlayStation-console op de markt.

Er was jarenlang niets geweten over het bestaan van de Nintendo Play Station. Volgens de Amerikaanse videogamewebsite Polygon zou de console ontdekt zijn door ene Terry Diebold. Die zou een doos gevonden hebben die ooit van voormalig Sony Computer Entertainment-CEO Olaf Olafsson was. Beide mannen werkten vroeger samen bij het bedrijf Advanta. Na het faillissement van dat bedrijf kwam de doos in handen van Diebold.

Meer
Lees meer...