Grootste stad van Nieuw-Zeeland gaat op slot

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft een lockdown van drie dagen aangekondigd in Auckland, de grootste stad van het land. De beslissing komt er na de ontdekking van drie nieuwe gevallen van COVID-19.

Ardern roept de inwoners van Auckland op om drie dagen thuis te blijven, nadat opnieuw drie gevallen van het coronavirus zijn opgedoken. De premier benadrukt dat het land ‘hard en vroeg’ wil optreden, na de ontdekking van de nieuwe besmettingen.

25 doden

Nieuw-Zeeland kreeg wereldwijd erkenning voor hun doortastende aanpak van de pandemie. Maandenlang werden er geen nieuwe besmettingen in het land vastgesteld. Nieuw-Zeeland heeft van in het begin de grenzen gesloten voor niet-inwoners en gaat daar nog maanden mee door, in een poging het virus helemaal te elimineren. Onder de vijf miljoen inwoners van het land werden 2.300 gevallen van COVID-19 vastgesteld en 25 doden geregistreerd.

Mogelijk variant

De 1,7 miljoen inwoners van Auckland worden nu aangemaand om thuis te blijven, al mogen ze wel naar buiten komen om boodschappen te doen en te gaan werken. Scholen en niet-essentiële winkels blijven gesloten. De maatregelen worden alvast voor drie dagen opgelegd, zodat de regering tijd heeft om meer testen uit te voeren en zicht te krijgen op hoe de besmettingen zijn gebeurd. Het gaat om een moeder, vader en dochter uit Auckland. Dr. Ashley Bloomfield, directeur-generaal voor volksgezondheid in het land, vermoedt dat ze besmet zijn met één van de nieuwe varianten.

Meer
Lees meer...