Left Right
scrollTop top

Hagelstorm in Mexico bedekt hele stad met ijs: 200 panden getroffen


© epa

Minstens zes gemeenten in Mexico zijn bedekt met twee meter zware korrelhagel. Ook Guadalajara is getroffen, één van de meest bevolkte steden van het land. Het is de eerste keer dat zich zulke stormen hebben voorgedaan in de regio.

“Ik heb nog nooit zulke taferelen gezien in Guadalajara”, zegt Enrique Alfaro, gouverneur van de deelstaat Jalisco, aan de Britse krant The Guardian. “Sommigen vragen zich dan nog af of de klimaatsverandering echt is. Deze natuurfenomenen zijn nog nooit eerder gezien. Dat is ongelooflijk.”

epa

200 panden getroffen

Guadalajara is gevestigd ten noorden van Mexico-Stad en er wonen zo’n vijf miljoen mensen. De jongste dagen was het er rond de dertig graden. Er komen wel vaker hagelstormen voor in het gebied, maar noodweer van dat kaliber is er nooit eerder waargenomen.

Minstens zes wijken in het gebied zijn nu bedekt met een ijslaag tot twee meter hoog. Het leger en de civiele bescherming zijn naar de stad getrokken om de gigantische hagelbollen op te ruimen. Zo’n 200 huishoudens en lokale bedrijven zijn getroffen en minstens 50 voertuigen zijn weggesleept. Voorlopig zijn er geen doden gevallen, maar twee mensen zouden wel lichtjes onderkoeld zijn.

epa
epa
epa
epa

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938