Left Right
scrollTop top

Deze 4 hangende kamerplanten zijn heel makkelijk te onderhouden


hangende kamerplanten
© Shutterstock

Kamerplanten kweken en onderhouden is sinds de coronacrisis een ware hype geworden. Nu we allemaal meer thuis zitten, willen we die ruimte graag wat opvrolijken. Niet alle planten zijn echter even eenvoudig te onderhouden. Dit zijn tips voor de beste hangplanten.

Erwtenplantje

Bron: Shutterstock

Het erwtenplantje – ofwel Senecio rowleyanus of string of pearls – is een heel populaire vetplant met mooie hangende strengeltjes waaraan kleine bolletjes hangen.

Als vetplant is het belangrijk dat je ze niet veel water geeft, anders kunnen stengels afsterven. Pas als de bovenste laag van de aarde droog is, mag je de plant opnieuw water geven. Dat is gemiddeld om de twee weken. Ze hebben het liefst helder, indirect licht.

Chinees lantaarnplantje

Bron: Shutterstock

Het Chinees lantaarnplantje – officieel Ceropegia woodii genaamd – heeft lange hangende ranken met kleine grijsgroene hartvormige blaadjes. De plant groeit snel en de ranken kun meer dan één meter lang worden.

De plant heeft de voorkeur aan een zonnige plaats naar waar de nieuwe blaadjes kunnen groeien, al gedijt de plant ook als hij deels in de schaduw staat. Ook het Chinees lantaarnplantje is een vetplant en heeft dus weinig water nodig. Geef pas bij als de aarde droog is.

Drakenklimop

Bron: Shutterstock

Drakenklimop – ofwel Epipremnum aureum – is één van de meest eenvoudige kamerplanten om te onderhouden. Je kan de plant eenvoudig kweken uit stekken van een andere plant. Eerst groeien de hartvormige bladeren naar boven, maar eens de plant groter wordt beginnen ze te hangen.

Drakenklimop heeft graag licht, maar bij voorkeur geen direct zonlicht. In warmere periodes mag je de plan eenmaal per week water geven als de potgrond droog is. In koudere maanden is eenmaal per maand zelfs voldoende.

Spinnenplant

Bron: Shutterstock

De spinnenplant of graslelie – in het Latijn Chlorophytum comosum – is één van de bekendste kamerplanten die er is en bovendien de ultieme plant voor beginners. Na verloop van tijd krijgt de spinnenplant hangende stengels met kleine plantjes die je in water kan zetten tot ze wortels krijgen, waarna je ze kan planten.

De plant houdt van fel tot matig zonlicht en heeft graag licht vochtige aarde. Eén keer per week water geven is dus meer dan voldoende. In de winter mag dat zelfs minder vaak zijn.

Lees ook: Cool: deze 10 kamerplantjes zuiveren elke dag je huis!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…