‘Harry Potter’-fans kunnen nu écht meerijden met de Hogwarts Express

“I’m Harry, Harry Potter”: die iconische zin zorgt ervoor dat Harry Potter en Ron Weasly op de Hogwarts Express beste vrienden worden. ’t Is het begin van 8 films aan vriendschap en ook jij kan dat momentje gaan herbeleven. Onze toptip voor wie deze zomer naar Schotland gaat!

Harry Potter-fans: mocht je op tocht gaan in Groot-Brittannië, dan hebben wij een uitgelezen tip voor je. Want de enige echte stoomtrein die de Hogwarts Express ‘speelt’ in de Harry Potter-films, trekt door het land en je kan echt meerijden! Of er ook een lunchdame passeert met pompoenkoeken en boterbier, kunnen we niet beloven, maar je ziet er wel een stuk Schotland mee!

Trip naar Schotland

Voor 42 euro maak je als volwassene een retourtripje door de Schotse Hooglanden met de Hogwarts Express. Dementors passeren er niet, wat je wel te zien zal krijgen is het dorje Mallaig en Fort William, want da’s de route die de Jacobite, zoals de Hogwarts Express voor ons muggles heet, doet.

Hier zijn trouwens nog 60 foto’s die tonen dat Schotland één van de mooiste plekken op aarde is.

Da’s een fijne uitstap, maar je krijgt er nog wat echt Hogwartskriebels bovenop, want je rijdt ook over het Glenfinnanviaduct. Daar rijdt ook de filmversie van de trein over in Harry Potter and the Chamber of Secrets, Prisoner of Azkaban en Goblet of Fire. Je kan nadien anderhalf uur op snuisterijenjacht gaan in Mallaig.

Harry Potter nadoen

Zin om je eigen meegenomen eten op te eten, dan kan je ook een eigen tafeltje reserveren voor zo’n 150 euro, dan hou je ’t lekker privé. Of de trein ook van die gezellige compartimenten heeft, dat zijn we niet zeker, maar de selfie met de rode trein is wél in de prijs inbegrepen.

Nog wat Potter-parafernalia: Glencoe, vlakbij, is de plek waar Hagrids hutje gefilmd werd. Je kan die plek dus meteen in één keer bezoeken. De Hogwarts Express rijdt twee keer per dag, je kan hier tickets bestellen. Ga je gewoon een dag naar Londen, dan kan je nog meer filmsets ontdekken.

Meer
Lees meer...