Left Right
scrollTop top

‘Harry Potter’-spin-off ‘Fantastic Beasts: the Crimes of Grindelwald’ lost zijn eerste trailer


‘Harry Potter’-spin-off ‘Fantastic Beasts: the Crimes of Grindelwald’ lost zijn eerste trailer

‘Harry Potter’-fans: zet je schrap want de eerste échte trailer voor ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ is er! Een jaar nadat de eerste beelden ons bereikten en na veel heen-en-weren over Johnny Depp krijgen we opnieuw een proevertje van ‘Fantastic Beasts’. Spanning, een team, een vijand van formaat en, glinsterend in de verte … uiteraard … Zweinstein! Het haar op onze armen staat recht. Nu dat van jullie nog. 

We houden jullie niet langer in spanning: hier is de trailer!

Wat zien we in de trailer? Dumbledore die ondervraagd wordt door het Ministry of Magic: blijkbaar is Newt op zijn orders onderweg naar Parijs. Newts reputatie is natuurlijk al niet al te best (zie ook de eerste film) maar deze missie heeft blijkbaar minder te maken met fabeldieren dan ze bij het ministerie denken. Dat blijkt toch eens we de donkere kant van de trailer te zien krijgen: wands ready, Grindelwald komt in beeld.

Dumbledore kan duidelijk deze taak niet alleen aan, daarom heeft hij Newts hulp nodig: combineer dat met wat we al zien van de actie in de film en het wordt een pareltje. Een Obscurus, Grindelwald en een team tovenaars dat de naam squad waardig is. De special effects zien er goed uit, de magie is helemaal terug. En helemaal aan het begin? We zijn terug in Zweinstein, dames en heren. Haal die zakdoeken maar uit. We’re home.

Wands ready

Gisteren releasete Fantastic Beasts al een teaser-teaser, daardoor waren de verwachtingen hooggespannen geraakt. Verschillende high-profile acteurs, zoals Eddie Redmayne himself, verschenen op foto met een toverstok voor hun gezicht). Wands ready, is de boodschap, toverstokken klaar. Want er komt een trailer aan voor de Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Op de achtergrond van dit artikel weerklinkt trouwens het enthousiaste gekrijs van miljoenen Harry Potter-fans.

Het is dan ook twee jaar geleden dat de laatste film in de franchise uitkwam. Fantastic Beasts and Where to Find Them eindigde met een cameo van een felbesproken Johnny Depp als aartsvijand Grindelwald. Dat legde meteen de fundamenten voor de volgende film.

Wat weten we al over The Crimes of Grindelwald?

Daarmee bleek ook meteen dat de beestjes uit Eddie Redmayne’s koffer toch nog een antwoord zal zijn op de vragen van de fans. Die zijn namelijk vooral op zoek naar backstory van de hoofdpersonages of hun ouders. Dumbledore, de vaderfiguur van Harry, wordt in deze film naar voor geschoven, we krijgen dus een glimp achter de schermen van hoe Dumbledore de belangrijkste tovenaar ter wereld werd.

In de oorspronkelijke Harry Potter-reeks wordt gealludeerd op het verleden van Dumbledore en later wordt ook duidelijk dat Grindelwald de Elder Wand wil, in essentie om tovenaars te laten heersen over dreuzels.

Wie speelt Dumbledore en Grindelwald?

Zoals we al wisten uit de eerste film wordt Grindelwald gespeeld door Johnny Depp. Daar was, na diens scheiding met Amber Heard, behoorlijk veel commotie over. Depp werd toen namelijk beschuldigd van mishandeling en veel trouwe Harry Potter-fans vroegen zich af of Warner Bros. echt geen betere acteur had kunnen vinden om zo’n belangrijk personage te spelen.

Na maanden van geruchten bevestigde Warner Bros. ook dat Jude Law de rol van de jongere Dumbledore op zich zal nemen. Wij zijn fan van deze casting, maar ’t is wel wat wennen als je de frisse Law gewoon bent. Deze is een stukje ouder (in scherp contrast tot Grindelwald, die gewoon zichzelf gebleven is) en draagt dan al z’n donkere hemelsblauwe gewaden.

Relatie Dumbledore en Grindelwald?

Natuurlijk kijken we, los van de strijd die Grindelwald zal ontketenen, en hoe Newt, Queenie, Tina en Jacob daarin zullen passen. Maar sinds we weten dat Dumbledore en Grindelwald ooit een item waren, zijn fans extra benieuwd. Rowling beloofde helaas al dat de relatie niet expliciet in beeld zal komen (iets dat ongetwijfeld te maken heeft met de puriteinse Amerikaanse markt) maar wij blijven stiekem toch wat hopen op wat romance voor Dumbledore.

Dat zal echter niet met Jude Law en Johnny Depp zijn: ook de jonge Dumbledore en Grindelwald werden namelijk gecast, net op een leeftijd dat je zou denken dat de twee samen waren. Zoals echte Potterheads weten, is er op dat moment natuurlijk ook meer aan de hand dan jonge liefde. Want net dan vertelt Grindelwald ook al zijn ideeën over het hogere doel aan de jonge Dumbledore, die dan eenzaam geniaal is bij zijn normale tovenaarsfamilie. Dat eindigt, zoals we weten, op een drama. Hoeveel daarvan in deze film zit, zullen we nog moeten zien.

Fantastic Beasts and Where To Find Them: The Crimes of Grindelwald komt in de zalen op 16 november.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308