‘Haunted Mansion’ volgende maand al te zien op Disney+

Nu de zomer er écht bijna op zit, is het tijd om af te tellen naar Halloween. Ook op streamingdienst Disney+ vieren ze dat. Volgende maand komen er namelijk heel wat nieuwe titels bij. Een daarvan is Haunted Mansion. Die film was recent nog te zien in de bioscoop, maar verhuist dus begin oktober al naar de streamingdienst.

Disney werkte jaren aan een nieuwe filmversie van Haunted Mansion. Dat ‘spookhuis’ is bij fans van Disney vooral bekend als attractie in de themaparken. Die attractie is een darkride die je als bezoeker meeneemt doorheen een huis dat er op het eerste zicht normaal uitziet, tot het er begint te spoken.

In 2003 kwam er voor het eerst een film van het verhaal met acteur Eddie Murphy in de hoofdrol. Ongeveer 20 jaar later kwam Disney dit jaar dus met een splinternieuwe versie. In de cast zien we onder andere Jared Leto, Jamie Lee Curtis en Danny DeVito.

Haunted Mansion

Haunted Mansion vertelt het verhaal van een alleenstaande moeder (Rosario Dawson) en haar 9-jarige zoon. Zij verhuizen naar een mansion in New Orleans in de hoop er hun leven opnieuw te kunnen opstarten. Maar natuurlijk duurt het niet lang voor ze te maken krijgen met verschillende bizarre figuren.

Om die geesten en figuren de baas te kunnen, doet ze beroep op een bizarre gids (LaKeith Stanfield), een helderziende (Tiffany Haddish), een priester (Owen Wilson) en een historicus (Danny DeVito).

Disney+

Hoewel werd verwacht dat de film een groot succes zou worden in de bioscoop, bleef dat succes toch uit. Om de film toch de nodige aandacht te geven, besloot Disney dus om Haunted House volgende maand al te releasen op Disney+. Op die manier kunnen mensen de film alvast aan hun Halloween-lijstje toevoegen. Haunted Mansion verschijnt op 4 oktober.

(Her)bekijk de trailer van Haunted Mansion hier:

Haunted Mansion verschijnt op 4 oktober op Disney+.

Meer
Lees meer...