Hebben ze het lichaam van Maddie McCann gevonden in een koffer in Australië?

Eén van de grootste mysteries van het voorbije decennium leeft weer op nu in Australië het lichaam van een klein meisje in een koffer is aangetroffen. Zouden dit de restanten van de Britse kleuter Maddie McCann kunnen zijn? De Australische onderzoeksrechter vindt het nog te vroeg voor dat soort conclusies, maar de Britse rechercheurs hebben wel al contact opgenomen met hun collega’s Down Under.

Het lugubere verhaal domineert nu al twee weken de Australische pers, sinds op 15 juli het lichaam van een blond meisje in een koffer is gevonden, samen met wat kleren en een dekentje. Het gaat om de beenderen van het kind dat al een hele tijd geleden overleden is. Volgens de eerste onderzoeken zou het meisje toen twee tot vier jaar geweest zijn. En de moord moet van zo’n acht jaar geleden dateren.

Dat doet natuurlijk een belletje rinkelen, want in mei 2007 verdween de Britse kleuter Madeleine McCann uit een appartement in Portugal. Precies acht jaar geleden dus, en Maddie was toen drie jaar oud. Sindsdien hebben veel geruchten de ronde gedaan, en menen veel mensen het meisje te hebben gezien, maar uiteindelijk is er nog altijd geen spoor. Britse rechercheurs klampen zich dan ook aan iedere mogelijkheid vast en hebben de Australische politie gecontacteerd.

“Niet speculeren”

De Australische onderzoekers willen liever niet speculeren en zeggen dat nu niets erop wijst dat het effectief om Maddie zou gaan. Het meisje zou gewelddadig om het leven zijn gebracht en moet zo’n vier maanden geleden in een deken gewikkeld langs de weg gedumpt zijn. Ze gaan eerst na welke kinderen in Zuid-Australië verdwenen zijn en binnen het profiel van het gevonden meisje kunnen passen. “Ergens moeten een moeder, een vader, en op zijn minst een hele familie wonen. Ik kan niet begrijpen waarom niemand dit kleine meisje heeft gemeld.”

(Bron: The Huffington Post)
Meer
Lees meer...