‘Het Onbekende’ maakt deelnemers bekend

Sinds vorige week kan je op Streamz al kijken naar de nieuwe reeks Het Onbekende, maar binnenkort zal de reeks ook te zien zijn via VTM. In het programma gaat een groep onbekende Vlamingen op reis, daarbij zullen ze meermaals per dag moeten kiezen. De keuze is steeds dezelfde: gaan ze voor het bekende of voor het onbekende? Voor de kijkers is er nu wel alvast één bekend aspect: de deelnemers die in het avontuur zullen stappen.

VTM pakt eind deze maand uit met een gloednieuw spelprogramma, gepresenteerd door Axel Daeseleire. In Het Onbekende zal een groep onbekende Vlamingen beginnen aan een onbekende reis. Maar hoe onbekend het allemaal is, dat hebben ze eigenlijk zelf in de hand. Deze negen mensen durven het aan.

Deelnemers

De deelnemers schreven zich in voor een onbekend avontuur en zelfs wanneer ze op locatie aankwamen, was alles nog steeds onbekend. “De waaghalzen die zich inschreven voor dit programma wisten niets over het spel – niet wanneer het zou beginnen, niet wat de regels zijn en niet wat ze moeten doen om te winnen”, vertelt presentator en spelleider Axel Daeseleire. “Op een dag overviel ik hen met een telefoontje en de vraag: kies je voor het bekende of het onbekende? Ze kregen een uur om hun spullen te pakken, en toen begon het.”

“Maar vergis je niet, dit is geen gewoon spel. In dit avontuur tasten de deelnemers volledig in het duister over welke dilemma’s en gedwongen keuzes hun lot zullen bepalen en of die in hun voordeel zullen uitdraaien of niet. De totale onwetendheid en de psychologische mindgames die dit teweeg brengen, dat zijn de krachtige drijfveren voor deze meeslepende realityreeks.” 

Davy (27), Ieper 

Story image

De eerste deelnemer is de 27-jarige Davy. Hij is afkomstig uit het West-Vlaamse Ieper, waar hij als klassieke muzikant actief is bij het Symfonieorkest Vlaanderen en daarnaast ook muziekdocent is aan verschillende academies.

Davy schreef zich in voor Het Onbekende omdat hij nog één zot avontuur wil beleven voordat hij zich definitief settelt met zijn vriendin. Naast muziek, zijn sport en zijn katten zijn grootste passies. Maar hij is ook een tikkeltje rebels: hij houdt van de kick om iets te doen wat hij eigenlijk niet durft. 

Fun fact: hij kan niet slapen als hij niet weet hoe laat het is.

Maureen (56), Brasschaat 

Story image

De tweede deelnemer is de oudste van het gezelschap. Maureen is mama van drie (waarvan al twee volwassen kinderen) en reisde lang de wereld rond als stewardess bij Sabena. Daarna maakte ze carrière in de farmawereld en sinds zes jaar is ze actief als leerkracht en jongerencoach.

Maureen heeft samen met haar man een dochter van 13 jaar oud. Uit een eerder huwelijk heeft ze twee volwassen kinderen. In haar vrije tijd onthult Maureen haar avontuurlijke kant door te cruisen op haar Harley-Davidson, te hiken, trailrunnen, paardrijden, mountainbiken en zelfs raften. Ze is een echte levensgenieter en schuwt adrenaline niet. 

Fun fact: Maureen spreek je uit op zijn Engels en ze heeft de dubbele nationaliteit: Brits en Belgisch. 

Grieko (46), Kuurne

Story image

Grieko is een voormalig militair die het grootste deel van zijn leven doorbracht in het buitenland, van Irak tot Afghanistan en Congo. Hij heeft dan ook al ervaring met onverwachte twists. “Het Onbekende is zoals vertrekken op buitenlandse missie, je weet niet wat er op je afkomt”, klinkt het.

Vandaag werkt Grieko als docent en geeft hij trainingen rond thema’s als veiligheid, EHBO en brandbestrijding. Naast zijn werk is hij een fanatieke sporter, van vechtsport tot fitness en hiking, en geeft hij Krav Maga-training. 

Fun fact: Grieko staat elke dag op om 5.30 uur om de dag te starten met een wandeling.

Lovely (27), Sint-Truiden 

Story image

De volgende deelnemers is de Limburgse Lovely. Aan enthousiasme geen gebrek bij deze goedlachse jonge mama. Haar man en zoontje van 5 jaar oud zijn haar grootste bron van geluk. Lovely is kapster, een job die haar op het lijf is geschreven. Ze doet het niet alleen met plezier, ze is ook een wandelende reclame voor het kappersvak aangezien ze voortdurend van coupe en haarkleur verandert.

Daarnaast is Lovely ook creatief: ze zingt in een popkoor, speelt piano en breit. Lovely kan goed relativeren en neemt zichzelf niet al te serieus. “Ik ben misschien niet slim, maar wel tof!”, is zo één van haar uitspraken.

Fun fact: Lovely is verslaafd aan pretparken bezoeken, haar favoriet is de Efteling.

Smail (29), Genk

Story image

Smail is een sympathieke, zelfzekere en goedlachse kerel met een speels kantje. Hij werkt als business analist en is de schakel tussen het business- en IT-departement. Smail is sportief en doet zo aan skiën, hardlopen en fitness tot zijn favoriete activiteiten behoren. Daarnaast is hij een fervent reiziger, een echte levensgenieter die van avontuur en impulsiviteit houdt. Ideaal dus voor een deelname aan Het Onbekende.

Zijn levensmotto? “Eerst doen en dan denken.” Hij komt uit een groot gezin met zeven zonen en ze zijn allemaal heel close. 

Fun fact: omdat hij de zevende van zeven zonen is, is koning Albert II zijn peter. 

Ine (43), Genk

Story image

Ine is een actieve, gehuwde moeder van drie tienerzonen en werkt op de afdeling Endocrinologie in het Ziekenhuis Oost-Limburg. Naast haar job is ze een gepassioneerde trailrunner en getalenteerde pianiste. Ze gaat al eens een week hardlopen boven de poolcirkel en geeft nu en dan huiskamerconcerten.

Zeggen dat Ine een bezige bij en een volhouder is, is dus een understatement. Maar ze is ook stressbestendig en niet alleen fysiek, maar ook mentaal in topvorm. Meedoen is voor haar belangrijker dan winnen. Maar laat er geen vergissing over bestaan: als ze de kans krijgt, zal ze die niet laten liggen. 

Fun fact: ze kan naar eigen zeggen niét koken.

Bram (37), Veurne

Story image

Bram wil zijn grenzen verleggen en ontdekken hoe hij reageert wanneer hij de controle volledig uit handen moet geven. Als vader van een zoon en twee pluskinderen is hij gelukkig getrouwd: hij en zijn vrouw waren nog nooit eerder langer dan vier dagen van elkaar gescheiden.

Bram werkt al 17 jaar bij de politie en is wijkagent. Hij is sociaal, doet zijn job graag en moet vaak optreden als conflictbemiddelaar. Daarnaast is Bram ook aan de slag als voedingscoach. Sport en gezonde voeding zijn voor hem heel belangrijk.

Fun fact: Bram is bijgelovig. Hij doet altijd eerst zijn rechtersok aan en dan zijn linker.  

Silvana (26), Houthalen 

Story image

In 2022 werd Silvana bekroond tot Miss Limburg en werd ze tweede eredame in Miss België. Haar looks dankt ze aan de Griekse en Italiaanse roots van haar ouders. Maar Silvana is meer dan alleen een beauty. Ze bezit ook twee masterdiploma’s in rechten en management. Daarnaast is ze heel sportief: fitness, krachttraining, zumba en lopen. Niet voor niets is ze ambassadrice van NRG Fitness. 

Silvana zal niet aarzelen om het spel strategisch te spelen. “Mensen onderschatten me vaak. Ze denken dat ik dom ben en ik durf daar zeker gebruik van te maken.”

Fun fact: met meer dan 11.000 volgers op Instagram mag je haar gerust ook influencer noemen.

Lotte (27), Mol

Story image

Lotte is verpleegkundige. Ze werkt al sinds haar 16de in de zorg en dat heeft haar geleerd om stressbestendig te zijn. Hoewel Lotte niet van verrassingen houdt, is ze behoorlijk impulsief en verlaat ze graag haar comfortzone. Voor dat laatste is ze bij Het Onbekende natuurlijk aan het juiste adres.

Lotte is sportief en fit, altijd opgewekt en enthousiast. Stiltes zijn niet aan haar besteed, ze houdt de sfeer levendig. En wanneer ze overtuigd is van haar gelijk, zet ze alles op alles om dat te bewijzen.

Fun fact: Lotte gaat niet naar de bakker zonder make-up.

Bekijk hier een teaser met de deelnemers van Het Onbekende:

Het Onbekende is vanaf 26 februari 2024 elke maandag om 20.40 uur te zien op VTM en online via VTM GO. Wie Streamz heeft, kan het volledige seizoen al bekijken via de streamingdienst.

Meer
Lees meer...