Het tweede seizoen van Atlanta, de succesreeks van Donald Glover, gaat woensdag van start op FOX

Het tweede seizoen van Atlanta, de succesreeks van Donald Glover, gaat woensdag van start op FOX

Van alles wat Donald Glover doet zijn wij fan, zo blijkt. Hij heeft zopas opnieuw (Noord-Amerikaanse) tourdata bekend gemaakt met zijn muzikale project Childish Gambino en terwijl wij blijven dromen van een oversteek naar Europa, lanceert hij het tweede seizoen van zijn succesreeks Atlanta. Die gaat woensdag van start op FOX, nog geen week na de start in de VS.

Het eerste seizoen van het komisch drama over de neven Earn Marks (Donald Glover) en rapper Alfred ‘Paper Boi’ Miles (Brian Tyree Henry) die het proberen maken in de muziekscene van Atlanta werd overladen met lof en bijpassende prijzen. Donald Glover (ook gekend in de muziekwereld als succesvolle artiest en producent Childish Gambino) kaapte niet enkel een Golden Globe én Emmy Award voor beste comedy weg, maar rijfde meteen ook beide prijzen voor beste acteur binnen.

“Als het eerste seizoen een droom was, dan is het tweede een nachtmerrie” lichtte Glover het tweede seizoen van Atlanta al toe dat de ondertitel ‘Robbin Season’ heeft meegekregen.

Het wordt dan ook meteen al duidelijk van bij de start dat Glover opnieuw alle conventies overboord gooit. Het weer wordt kouder, de dagen worden korter, en de kloof tussen de haves en have nots is glashelder. “Robbin’ Season” vindt plaats in de periode rond de eindejaarsfeesten wanneer mensen elkaar beroven.

Een tastbare “kill or be killed”-mentaliteit zweeft doorheen de straten van Atlanta en vormt de ruggegraat voor het nieuwe seizoen. Manager Earn Marks moet meer dan ooit zijn mannetje staan in een door blanken gedomineerde wereld, en de aan populariteit winnende rapper Paper Boi tracht de lijn tussen street life en real life te vinden.

Atlanta Robbin’ Season is vanaf 7 maart elke woensdag om 20.20u te zien op FOX TV. FOX is in Vlaanderen te bekijken op kanaal 13 van Telenet, op kanaal 192 bij Proximus in de Entertainment Channel tv-bundel (betalend) en op post 15 bij Orange.

Donald Glover

Donald Glover, nog altijd maar 34, is niet in één hokje te vatten en is afwisselend (en soms tegelijkertijd) acteur, schrijver, producer, regisseur, stand-up comedian, rapper, zanger, dj en songwriter.

Hij groeide zelf op in Atlanta, in hoofdstad Georgia en brak in 2009 definitief door met zijn rol in Community, naast onder andere Alison Brie (Annie) en Joel McHale (Jeff). Voor het laatste seizoen van die sitcom liet Glover verstek gaan omdat hij toe was aan een nieuwe uitdaging.

Zijn doorbraak als rapper Childish Gambino kwam er dan weer in 2011 met zijn plaat ‘Camp’, die tournee bracht hem in 2012 ook naar Couleur Café. De tot nog toe enige keer dat Donald Glover in België speelde. Zijn derde album ‘Awaken, My Love!’ ontving vijf nominaties voor de Grammy Awards.

In mei zal Glover te zien zijn in de spin-off van Star Wars die over Han Solo zal gaan, hij speelt de rol van Lando Carissian. In 2019 zal hij zijn stem lenen aan Simba voor de live action versie van The Lion King.

Gesponsorde artikelen