Hij gaat ’t echt doen: Mel Gibson bevestigt sequel op ‘The Passion Of The Christ’ (2004)

Mel Gibson doet misschien ergens nog wel een belletje rinkelen. Hij was acteur in de originele Mad Max-films, de Lethal Weapon-films en The Patriot en was acteur en regisseur van de Oscarwinnende klasieker Braveheart. In 2004 kreeg hij alle zonden van de wereld over zich heen, want hij had zijn Bijbelse film ‘The Passion Of The Christ’ veel te gewelddadig gemaakt.

Mel Gibson is nu bezig aan een vervolg op The Passion Of The Christ, samen met schrijver Randall Wallace met wie hij ook samen aan Braveheart werkte. De film – die Resurrection zou gaan heten – gaat logisch genoeg over de wederopstanding van Jezus.

De geruchten over een vervolgfilm doen al langer de ronde, maar nu heeft Gibson ze ook zelf bevestigd, toen hij te gast was bij Stephen Colbert in zijn Late Show.

Toen The Passion Of The Christ destijds verscheen werd deze bedolven onder de kritiek. De film zou te gewelddadig zijn – er waren zelfs berichten over mensen die een hartaanval kregen tijdens de filmvoorstelling – en Mel Gibson werd zelfs beschuldigd van antisemitisme.

Het succes was er echter niet minder om. De film bracht wereldwijd 612 miljoen dollar op en is daarmee nog altijd de best bezochte niet-Engelse film ooit in de Verenigde Staten.

Wanneer de opnames van Resurrection beginnen is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...