Left Right
scrollTop top

H&M van de toekomst ziet er zo uit en wij willen er al wonen! 


H&M van de toekomst ziet er zo uit en wij willen er al wonen! 

De Zweedse modeketen H&M wil z’n concept helemaal vernieuwen. In Stockholm is de eerste “H&M van de toekomst” geopend en die toont hoe de keten al z’n winkels hoopt in te delen. Er is veel ruimte en ook plaats voor een koffietje of zelfs een yogales. 

Je kent H&M natuurlijk als een drukke winkel volgestouwd met rekken en tafels vol kleren. Maar de keten wil daar graag verandering in brengen. Ze willen hun winkels volledig vernieuwen en zo komen tot een concept dat vooral rust en eenvoud uitstraalt.

Crisis bij H&M

Het gaat al een tijdje niet zo goed met H&M, de keten krijgt heel wat kleren niet verkocht en kreeg ook te maken met een storm van kritiek door een zwart jongetje te laten poseren met een trui met een ongepaste tekst.

De vernieuwing bij het hoofdmerk van de H&M Group is dus meer dan welkom. En daarvoor heeft H&M zich duidelijk gebaseerd op de andere merken binnen de groep.

& Other Stories en COS

De eerste “H&M van de toekomst” heeft onlangs z’n deuren geopend in het Zweedse Stockholm. De eerste foto’s van de conceptstore lijken vooral heel sterk op die andere twee merken van de H&M Group: & Other Stories en COS. Losstaande kledingrekken, lichte kleuren, veel planten, … Maar de nieuwe H&M heeft nog veel meer te bieden.

Zo zal je in deze vernieuwde winkels van H&M ook rustig kunnen genieten van een koffietje, maar je kan er ook een yogales meepikken. Zelfs de winkelzakken kregen een hele make-over die milieuvriendelijk en handig is.

De collectie is beperkter, maar de stukken zijn wel van hogere kwaliteit. Die kwaliteit hangt op zijn beurt dan wel weer samen met een hoger prijskaartje. Maar zo lijkt H&M dus wel afstand te doen van de fast fashion, de term waarmee de massa- en overproductie van kleding wordt omschreven en waar H&M vaak voor bekritiseerd wordt.

H&M

De H&M van de toekomst heeft losse kledingrekken, ruime gangpaden en is een oase van rust:

Alles is heel open en ruim:

De kleren zijn gesorteerd op kleurenschema:

Er zal dus ook een heuse koffiebar te vinden zijn in de “H&M van de toekomst”:

Zelfs de paskamers zijn ruim en groot:

Het is nog niet geweten of H&M ook zo’n conceptstore bij ons gaat openen, maar wij zijn alvast fan!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810