Hoe dicht bij een kernbom woon jij? Dit kaartje toont waar het in theorie veiliger is

Hoe dicht bij een kernbom woon jij? Dit kaartje toont waar het in theorie veiliger is

Als je in Afrika of Zuid-Amerika zou leven, hoefde je je geen zorgen te maken. Maar in West-Europa, Amerika of Rusland is het bijna onmogelijk om niet in de buurt van een kernwapen te wonen. Ook in België, aangezien de Verenigde Staten hier kernwapens hebben opgeslagen. Het volgende kaartje maakt duidelijk waar je in theorie veiliger bent.

Screenshot YouTube

De video hieronder maakt gebruik van alle locaties waarvan we weten dat er een atoombom ligt opgeslagen. En die bevinden zich vaak in de buurt van belangrijke steden. Op 80 kilometer van Brussel bijvoorbeeld, maar wist je dat er ook kernwapens op 40 kilometer van Londen liggen?

Er zitten nog meer interessante weetjes in de video, maar ook één heel verontrustend feit. Zowel de Verenigde Staten als Rusland zijn al kernwapens kwijt geraakt. Eentje zou vlak voor de kust van de staat Georgia onder water liggen. En van sommige nucleaire wapens is niet geweten waar ze zijn. In totaal gaat het om 51 stuks, vooral van Russische makelij. We mogen er niet aan denken dat zo’n wapen in verkeerde handen zou vallen. Check hieronder het interessante filmpje.

Gesponsorde artikelen