Hoe geloofwaardig is Miss België nog als er zelfs een dode hond officieel in het comité zit, en dus meebeslist wie wint?

Hoe geloofwaardig is Miss België nog als er zelfs een dode hond officieel in het comité zit, en dus meebeslist wie wint?

Zaterdag wordt de nieuwe Miss België verkozen en wie er met het felbegeerde kroontje aan de haal zal gaan, wordt deels beslist door … een hond. De viervoeter zetelt in het comité van Miss België dat over een derde van de stemmen beschikt. 

Wie er zaterdag met het kroontje van Miss België naar huis gaat, ligt in de handen (én poten) van velen. Een derde van de stemmen wordt beslist door de kijker via televote, een derde ligt in de handen van de jury en de rest van de stemmen is voor het comité van Miss België en dat laatste heeft een ietwat vreemde samenstelling. Drie mensen, een anonieme assistente en … een hond.

Nationaal Comité Miss België

Op de website van Miss België kan je perfect zien wie er in het Nationaal Comité van Miss België zetelt en dus een derde van het uiteindelijk beslissingsrecht in handen heeft.

Het gaat om voorzitster Darline Devos, Guy D’hooghe, de partner van Darline die ook instaat voor sales en marketing, en Luk Coopman, die de administratie en boekhouding voor z’n rekening neemt. Maar er zitten nog twee andere ‘mensen’ in het comité en die zijn een beetje speciaal.

De vierde persoon is namelijk een anonieme assistente, die op de website wordt weergegeven als een emoji met een kroontje en het laatste lid van het Nationaal Comité van Miss België is Picasso. Nee, niet de schilder, maar een wit hondje.

Picasso

Het witte schoothondje dat in het comité zit is de trouwe viervoeter van voorzitster Darline Devos. Het hondje overleed echter vorig jaar. Zo kwamen we te weten in het midden van de storm rond de mogelijke racistische opmerking van de toen kersverse Miss België Romanie Schotte.

In de heisa rond het ‘lachend kakske’ van Romanie beweerde de Waalse pers ook dat er in het contract dat kandidates moeten ondertekenen staat dat negatieve publiciteit kan leiden tot boetes van 12.500 euro.

Toen Guy D’hooghe, partner van Darline en marketingmanager bij Miss België door Het Nieuwsblad gevraagd werd naar een reactie op de heisa weigerde hij te reageren: “Dat is geen schuldbekentenis, maar ik denk dat het beter is te zwijgen. Bovendien is vandaag onze hond van achttien jaar overleden. Dat doet mij meer pijn dan al die aantijgingen in de Waalse pers.”

Maar voorlopig blijft Picasso volgens de website dus wel zetelen in het Nationaal Comité van Miss België. Ondertussen heeft Darline al minstens twee nieuwe keffers in huis gehaald, waarvan Lientje als twee druppels water lijkt op Picasso. Wordt het Nationaal Comité binnenkort uitgebreid? Wij houden de website in de gaten …

missbelgium.be

Gesponsorde artikelen