Hoe Veerle er had kunnen uitzien op de Oscars

Dan mag je eindelijk paraderen op de rode loper van de Oscars, beland je plots op verschillende ‘worst dressed’-lijstjes van grote sites als Huffington Post en E Online. Het overkwam helaas onze Veerle Baetens. Nochtans had de ster uit The Broken Circle Breakdown er heel anders kunnen uitzien mocht het hebben afgehangen van de Belgische designer Kristof Buntinx.

Veerle koos voor haar grote moment voor een jurk van Haider Ackermann. Helaas riep de creatie bij de grote meerderheid de gelijkenis met een vuilzak op, of met een patattenzak, zoals de Huffington Post schreef. E Online betreurde dan weer dat Veerles prachtige figuur in het niets verdween in het vormloze ontwerp.

De 36-jarige topactrice had, weinig verrassend, nochtans keuze genoeg. Tientallen Belgische designers stonden immers te springen om dé ultieme Oscarjurk te creëren. 

Ook Kristof Buntinx was kandidaat-ontwerper voor de jurk. Hij contacteerde Veerles management en stelde deze vijf jurken voor. 

Kristof Buntinx

Onze favoriet? De eerste met spinnenwebdecolleté en open rug. Hoewel Buntinx zelf zegt “schrik te hebben om te experimenteren op een ‘chique’ gala avond” en vandaar “klassieke voorstellen” leverde, had Veerle in dit ontwerp ongetwijfeld kunnen opvallen, zonder over the top te gaan. De vergelijking met een patattenzak zou in elk geval niet zijn gemaakt. 

Vanessa Hudgens bewees op de People Choice Awards in 2012 alvast dat zo’n spinnenwebdecolleté bijzonder mooi én sexy oogt.

Ook de franjejurk van Buntinx (tweede van links) had ons Veerle niet misstaan. Al zou ze er wel mee in herhaling zijn gevallen. Zo shakete ze op de rode loper van een Pre-Academy Awards event al de longen uit haar lijf in een geweldige franjejurk, tot groot jolijt van de aanwezige fotografen.

Getty images

Helaas ging Veerle zondagavond zonder Oscar en modeprijs naar huis. Al zijn we ervan overtuigd dat de Amerikanen haar niet snel zullen vergeten. Wie niet goed kan krijgen van Veerle, kan haar momenteel trouwens aan het werk zien in Halfweg, een dramakomedie waarin ze speelt naast Koen De Graeve, Evelien Bosmans en Ella Leyers.

Meer
Lees meer...