Homer Simpson zal Bart in de toekomst niet meer wurgen: “De tijden zijn veranderd”

Een van de bekendste vaak terugkerende grappen uit The Simpsons zal in de toekomst niet meer gebruikt worden. In een recente aflevering verklaart Homer Simpson namelijk dat hij zijn zoon Bart niet meer wurgt. “De tijden zijn veranderd”, voegt hij eraan toe.

The Simpson bestaat ondertussen al 34 jaar en in die tijd zijn er al meer dan 750 afleveringen gemaakt. Hoewel de makers al een idee hebben hoe de reeks zal eindigen, is het niet bekend wanneer dat einde precies zal komen. Het mag dan ook niet verwonderen dat sommige grappen regelmatig terugkeren.

Wurgen

Een van die vaak terugkerende moppen is Homer Simpson die zijn oudste kind Bart zo hard wurgt dat die zijn ogen beginnen uitpuilen en hij zijn tong uitsteekt. Daarop kwam steeds meer kritiek en dat is ook de makers niet ontgaan.

In de derde aflevering van het 35ste seizoen – met de naam ‘McMansion & Wife’ – verwijst Homer er namelijk zelf naar. Het onderwerp komt ter sprake als de nieuwe buurman van het gezin Homer complimenteert met zijn stevige handdruk. “Kijk, Marge, het wurgen van Bart heeft zijn vruchten afgeworpen. Grapje, dat doe ik niet meer. De tijden zijn veranderd”, reageert Homer daarop.

Eerder kritiek

Hoewel The Simpson nu pas officieel het einde van deze grap heeft aangekondigd, is het sowieso al even geleden dat hij te zien was. De laatste keer was in seizoen 31 enkele jaren geleden.

Ook daarvoor was al regelmatig kritiek op het ouder-kindgeweld. Zo volgt Homer in seizoen 22 een ‘vaderschapsles’. Daar komt hij de reusachtige NBA-legende Kareem Abdul-Jabbar tegen die Homer toont hoe het voelt om klein en bang te zijn door hem zelf te wurgen.

Na die traumatische ervaring verklaart Homer dat hij Bart niet langer kan wurgen. Dat voornemen blijft echter maar duren tot de aflevering ‘Love is a Many-Splintered Thing’ in seizoen 24.

Meer
Lees meer...