‘The Simpsons’ showrunner weet niet hoelang de reeks nog blijft bestaan

The Simpsons telt ondertussen 700 afleveringen. Die mijlpaal, die de naam ‘Manger Things’ kreeg, is afgelopen weekend in de Verenigde Staten op televisie verschenen. Het ideale moment dus om showrunner Al Jean te vragen hoe de toekomst van The Simpsons eruitziet. “Ik heb geen idee hoelang we nog verder kunnen gaan”, klonk het.

The Simpsons zijn ondertussen al meer dan 30 jaar niet meer weg te denken van onze televisieschermen. De reeks is ondertussen aan z’n 32ste seizoen bezig. En de 700ste aflevering over het wereldberoemde gezin uit Springfield is afgelopen weekend in de Verenigde Staten uitgezonden.

700 afleveringen The Simpsons

Die 700ste aflevering van The Simpsons kreeg de naam ‘Manger Things’. Da’s natuurlijk een (niet zo) subtiele knipoog naar Stranger Things. In de aflevering komt de kijker een groot geheim over het verleden van Flanders te weten. Bovendien wordt een totaal nieuwe ruimte ontdekt.

Naar aanleiding van de 700ste aflevering gaf showrunner Al Jean een interview aan entertainmentwebsite Variety. Hij had het onder andere over de volgende twee seizoenen van The Simpsons die al aangekondigd zijn. Na seizoen 33 en 34 zal de reeks 757 afleveringen tellen.

“Op één of andere manier verderleven”

Al Jean vertelde ook over de toekomst van The Simpsons. “We gaan sowieso verder tot aan aflevering 757″, klonk het. Ik kan nu nog niet zeggen of dat het einde is of niet. Ik heb echt geen idee hoelang we hier nog mee kunnen doorgaan.”

“Want vanaf het moment dat ze ons schrappen, zullen ze ons rebooten. Ik ben er echt zeker van dat als ik weg ben, The Simpsons op één of andere manier zal verder leven. De serie is té alomtegenwoordig om ze gewoon te laten verdwijnen.”

De eerste 30 seizoenen van The Simpsons zijn terug te vinden op Disney+.

Meer
Lees meer...