Left Right
scrollTop top

Disney verzamelt de beste verwijzingen uit 30 seizoenen ‘The Simpsons’


The Simpsons Disney
© YouTube/Disney

The Simpsons is één van de series die Disney in handen kreeg toen het bedrijf 20th Century Fox overnam. Alle dertig seizoenen over Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie zijn al sinds het begin van Disney+ beschikbaar op het streamingplatform. En dat zette Disney nog even in de kijker met een verzameling van de beste verwijzingen in The Simpsons.

Vorig jaar kocht Disney de Amerikaanse filmstudio 20th Century Fox. Daardoor werd het bedrijf ook de eigenaar van de rechten op series als The Simpsons. De avonturen van Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie zijn allemaal te volgen via het streamingplatform Disney+.

Het platform is sinds november vorig jaar in bepaalde landen actief, maar in België moeten we nog wachten tot komende zomer voor we onze favoriete films en series zullen kunnen bekijken. Sinds het prille begin van de streamingdienst zijn alle dertig seizoenen van The Simpsons beschikbaar.

Moppen verdwenen

Da’s fijn, maar toch is de harde kern van The Simpsons-fans niet tevreden. Disney heeft het beeld namelijk bijgesneden, zodat de afleveringen van de reeks ook in het momenteel gebruikte 16:9-formaat zouden passen.

De aflevering zijn echter gemaakt in 4:3. Door ze bij te snijden, zijn er heel wat moppen verdwenen. Die waren namelijk op de achtergrond te zien. Disney heeft ondertussen beloofd het hele formaatprobleem nog dit jaar op te lossen.

The Simpsons heeft nog steeds een gigantische achterban, maar toch zijn er ook heel wat Disney+-abonnees die nog nooit een aflevering over de bekendste familie uit Springfield gezien hebben. Om de reeks nog even in de kijker te zetten, heeft “The Mouse House” een samenvatting gemaakt:

Dit zijn de beste verwijzingen naar Disney in The Simpsons:

Die verwijzingen gaan verder dan enkel parodieën van fragmenten uit klassiekers als Sneeuwwitje, The Lion King, Lady en de Vagebond en Frozen. De familie Simpson maakt bijvoorbeeld ook een uitstapje naar Diz-Nee-Land.

In het filmpje krijgen we bovendien nog maar eens een juiste toekomstvoorspelling te zien. Op een groot reclamebord staat het logo van 20th Century Fox, met daaronder de tekst “een onderdeel van Walt Disney CO”.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update