Left Right
scrollTop top

Homer Simpson voorspelde al in 1998 de miljardenovername door Disney


Homer Simpson voorspelde al in 1998 de miljardenovername door Disney

Gisteren was het overal te lezen in de media: Disney koopt voor 52,4 miljard dollar grote delen van Fox. Maar blijkbaar wist Homer Simpson dat veel eerder dan gisteren, in het jaar 1998 om precies te zijn. Alweer gokken de makers van The Simpsons het goed. Hoe doen ze het toch?

Walt Disney zal een groot deel van het filmbedrijf Fox overnemen. De overname van 44 miljard euro zal waarschijnlijk ingrijpende gevolgen hebben voor serie- en filmliefhebbers van Fox. Eén van de series van Fox is The Simpsons, die toevallig ook de overname bijna twintig jaar geleden voorspelde.

A division of Walt Disney Co

In de achtste aflevering van het tiende seizoen voorspelde The Simpsons de overname van Disney. In de aflevering When You Dish Upon A Star ging Homer Simpson, één van de hoofdrolspelers van de reeks, naar Hollywood en raakte hij bevriend met sterren Alec Baldwin en Kim Basinger. Daar kreeg hij zelfs een job en liep hij langs Fox om een script te pitchen.

Toen het gebouw van 20th Century Fox in beeld kwam, stond onderaan het logo: ‘A division of Walt Disney Co’, wat wil zeggen ‘Een onderdeel van Walt Disney Co’. Toeval? Wie weet …

Niet de eerste keer

Het is zeker niet de eerste keer dat de makers van The Simpsons de toekomst voorspellen. Er zijn verschillende voorbeelden, maar de meest opvallende voorspelling blijft Donald Trump die president werd van de Verenigde Staten.

In een aflevering die zeventien jaar geleden werd uitgezonden, verwijst Lisa Simpson naar Donald Trump als één van haar voorgangers in het Witte Huis. “We hebben een behoorlijk begrotingstekort geërfd van president Trump”, luidde het in de aflevering. Of de makers van de serie ook het begrotingstekort hebben voorspeld, moeten we nog afwachten …


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…