Left Right
scrollTop top

Disney+ past afleveringen van ‘The Simpsons’ aan, visuele moppen vallen weg door breedbeeld


Leftie
© 20th Century Fox/The Simpsons

De nieuwe streamingdienst Disney+ is eindelijk van start gegaan. Toch zijn er nu al problemen met de dienst en dan gaat het specifiek over The Simpsons. Disney+ voegde alle afleveringen van de serie toe aan het platform maar dat ging niet zonder problemen.

Onze noorderburen hebben het geluk dat ze één van de pioniers zijn op vlak van Disney+. Zij zitten namelijk bij de eerste golf van landen waar het streamingplatform beschikbaar is. Maar dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Breedbeeld

Disney+ voegde The Simpsons toe aan het arsenaal video’s en films op het platform. Op die manier kunnen gebruikers alle dertig seizoenen op Disney+ bekijken. Dat wil zeggen dat de eerste afleveringen die ooit gemaakt zijn ook op het platform staan. Maar daar zit het probleem. Die eerste seizoenen zijn namelijk gemaakt in een beeldverhouding van 4:3. Tegenwoordig heeft iedereen een breedbeeld-tv met de verhouding 16:9.

Disney wil zijn kijkers in de nieuwe beeldverhouding laten genieten van de serie maar dat is niet helemaal gelukt. Want de producent knipte namelijk boven- en onderaan stukken beeld weg waardoor de serie binnen het 16:9 formaat valt. Maar dat heeft tot gevolg dat er sommige visuele grappen wegvallen omdat er beelden ontbreken.

Dat merkte ook twitteraar Tristan Cooper op toen hij naar de afleveringen aan het kijken was. Hij tweette er ook over en nam een screenshot van de oude en de herwerkte versie.

Links zie je de originele versie en rechts de herwerkte. Zo kan je opmerken dat in de herwerkte versie de bierbuizen van verschillende richtingen komen, terwijl je in de originele versie duidelijk ziet dat de drie buizen van een en dezelfde buis afkomstig zijn.

Niet de eerste fout

Het is trouwens niet de eerste keer dat een streamingdienst de mist ingaat met de eerste afleveringen van The Simpsons. De Amerikaanse site FXX bood eerst ook alleen maar breedbeeldafleveringen aan. Waarschijnlijk gaat het om dezelfde als die wat Disney+ nu gebruikt.

Na veel geklaag van verschillende gebruikers paste FXX die beeldverhoudingen aan. Zo kregen de gebruikers de optie of ze het originele formaat wilde zien of toch liever de aangepaste breeldbeeldversie. Het is nu afwachten of Disney dat ook zal aanbieden.

De officiële start van het platform kon trouwens ook op veel kritiek rekenen. Zo waren er continu problemen met de servers van Disney+. Daardoor konden veel gebruikers niet aanmelden op het platform of geen gebruik maken van de content. Ondertussen zijn die problemen wel opgelost.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…