Left Right
scrollTop top

‘The Simpsons’ krijgt er nog twee nieuwe seizoenen bij


The Simpsons Fox huis
© FOX Entertainment

Het verhaal van de populairste gele familie ter wereld is nog lang niet uitverteld. Fox Network maakte namelijk zojuist bekend dat het The Simpsons vernieuwd heeft voor de seizoenen 33 en 34. Daardoor loopt de animatieserie zeker nog tot 2023 en zal het aantal afleveringen de 750 overstijgen.

Op 17 december 1989 begon het succesverhaal van The Simpsons met de allereerste aflevering Homer the Whopper. Iets meer dan 31 jaar later zit de animatiereeks al aan 32 seizoenen en wordt binnenkort de zevenhonderdste aflevering uitgezonden. Het is daarmee de langstlopende primetime-scriptshow in de Amerikaanse televisiegeschiedenis.

The Tracey Ullman Show

Toch is het verhaal van Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie nog niet uitverteld. “Het is een oprecht genoegen om seizoen 33 en 34 van The Simpsons te mogen aankondigen. We blijven hopen dat ze het uiteindelijk goed zullen doen”, lachte Charlie Collier, CEO van FOX Entertainment, dbij de bekendmaking van het nieuws.

“Diep respect voor en felicitaties aan Matt Groening, Jim Brooks, Al Jean en de vele andere geweldige partners die heel hard werken om The Tracey Ullman Show eindelijk te verheffen. Zoals ze zeggen, ‘oefening baart kunst”’, ging hij verder. Met de vermelding van The Tracey Ullman Show verwijst Collier terug aan de roots van The Simpsons. Het is namelijk die variétéshow die indertijd begon met korte sketches over de familie Simpsons, iets wat later dus zou uitgroeien tot dit megasucces.

Disney+

De nieuwe seizoenen van The Simpsons zullen eerst te zien zijn op de Amerikaanse televisiezender 20th Television, maar verschijnen later ook op de streamingdienst Disney+.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…