Left Right
scrollTop top

Dit wordt de nieuwe stem van Dr. Hibbert in ‘The Simpsons’


The Simpsons Dr Hibbert
© Homer Simpson en Dr. Hibbert – Bron: Fox

De stem van Dr. Julius Hibbert in de animatiereeks The Simpsons zal in de toekomst ingesproken worden door ervaren stemacteur Kevin Michael Richardson. Hij neemt de plaats in van Harry Shearer omdat de makers van The Simpsons besloten hebben om blanke acteurs niet langer zwarte personages te laten inspreken.

Harry Shearer is al bij bij de start van The Simpsons een van de vaste stemacteurs. Hij is er onder andere verantwoordelijk voor de stemmen van Principal Skinner, Mr. Burns, Ned Flanders, Lenny Leonard, Scratchy, Waylon Smithers en nog veel meer. Met dat werk verdient hij trouwens meer dan 300.000 dollar (250.000 euro) per aflevering.

Tot voor kort deed Shearer in The Simpsons ook de stem van Dr. Hibbert. De aflevering Diary Queen die afgelopen zondag op de Amerikaanse zender Fox is uitgezonden was echter de laatste keer dat zijn stem te horen zal zijn als de gekke/geniale dokter.

Kevin Michael Richardson

Kevin Michael Richardson – Bron: Isopix

Vanaf zondag 28 februari is het Kevin Michael Richardson die de stem van het Dr. Hibbert zal verzorgen. Dat meldt de website Deadline. Richardson is een echte veteraan in het vak die in het verleden onder andere al te horen was in Family Guy, The Fairly OddParents, SpongeBob SquarePants, American Dad!, Rick and Morty, Guardians of the Galaxy en Teenage Mutant Ninja Turtles.

Brede beweging

De beslissing van Fox om in The Simpsons zwarte personages niet langer te laten inspreken door blanke acteurs kadert in een algemeen beleid dat recent bij heel wat animatieseries en -films is ingevoerd.

Zo zal Mike Henry in Family Guy niet meer te horen zijn als Clevelend Brown. Jenny Slate stopt dan weer met haar stem te verlenen aan Missy uit Big Mouth. En Kirsten Bell zal in Central Park niet meer te horen zijn als Molly.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update