Jenny Slate vanaf volgend seizoen niet meer te horen als Missy in ‘Big Mouth’, ze erkent dat de rol een zwarte actrice toekomt

Jenny Slate heeft aangekondigd dat ze meteen stopt met haar stem te verlenen aan Missy uit Big Mouth. De Amerikaanse actrice zegt zelf dat ze een fout heeft gemaakt door haar stem te verlenen aan een zwart personage, al is het in een animatiereeks. De rol behoort aan een zwarte toe, schrijft ze op haar Instagrampagina.

https://www.instagram.com/p/CB1JlSqFXT8/

Slate schrijft ook nog dat ze aan het begin van de show ook over deze kwestie heeft nagedacht en dat ze dacht dat het wel oké zou zijn om dit personage te vertolken, aangezien haar moeder Joods en blank is, net zoals de moeder van Jenny Slate zelf. Nu beseft ze, zo schrijft ze nog, dat dit een voorbeeld is van white privilege: het onterecht gebruik maken van een systeem waarin blanke mensen worden bevooroordeeld, al is het onbewust. “Ik droeg bij aan het uitwissen van zwarte mensen”, schrijft de actrice in een mededeling op Instagram. “Het stoppen met Missy is een stap in het levenslang proces van het ontdekken van racisme in mijn eigen acties.”

Jenny Slate besluit met te zeggen dat ze het verleden niet kan veranderen, maar dat ze wel verantwoordelijkheid kan opnemen voor de fouten die ze gemaakt heeft. Ze biedt haar excuses aan iedereen die ze gekwetst zou hebben aan.

Excuses producers

De producers van de show – onder andere Nick Kroll en Andrew Goldberg – schrijven op Twitter dat ze de beslissing van de actrice steunen en bieden eveneens hun excuses aan voor de vanzelfsprekendheid waarmee ze een blanke actrice in de rol hebben gecast, destijds. De producers voegen er nog aan toe dat ze trots zijn op Missy – een gekleurd, sterk en gevoelig personage – en dat ze nu op zoek gaan naar een nieuwe actrice die de rol van Missy nog meer authentiek zal kunnen invullen.

Ook Kirsten Bell

Kristen Bell Central Park
Isopix, Central Park

Tot eenzelfde beslissing kwam ook nog een tweede actrice, op nagenoeg hetzelfde moment. Kirsten Bell kondigde aan dat ze stopt met het inspreken van Molly in de nieuwe animatiereeks Central Park, dat te bekijken is via AppleTV+. Ook zij wil op die manier plaats maken voor een acteur van gemengde afkomst, net zoals Molly van gemengde afkomst is.

Kirsten Bell blijft wel voor de serie werken, maar zal in het volgende seizoen de stem van een ander personage inspreken.

Meer
Lees meer...