‘The Simpsons’-makers weten al hoe populaire reeks gaat eindigen

Hoewel het einde van de succesvolle animatiereeks The Simpsons nog lang niet in zicht is, weet showrunner Al Jean al hoe dat einde er in de toekomst zal uitzien. Hij nam die beslissing al ruim tien jaar geleden en is sindsdien nog niet van gedacht veranderd.

Op 17 december 1989 was The Simpsons voor het eerst ooit te zien op televisie. Het eerste seizoen van de animatieserie begon toen met een kerstspecial die de naam ‘Simpsons Roasting on an Open Fire’ kreeg. In 1990 werd de rest van het eerste seizoen uitgezonden en ondertussen is het programma al toe aan seizoen 33.

Het einde van The Simpsons is voorlopig nog lang niet in zicht. Begin dit jaar vernieuwde FOX Entertainment de reeks namelijk nog met twee seizoenen. Daardoor loopt de animatieserie zeker nog tot 2023.

Kerstoptocht

Toch zag het er in het verleden soms heel wat minder rooskleurig uit voor de gele mannetjes. Showrunner Al Jean maakte recent nog bekend dat er in 2011 concreet werd overwogen om The Simpsons na seizoen 23 stop te zetten. Uiteindelijk kwam het toch niet zo ver en dankzij streamingdienst Disney+ vond de animatieserie een tweede leven en ontdekken heel wat nieuwe fans het programma.

Die twijfel tien jaar geleden deed Al Jean wel nadenken over hoe hij de iconische reeks waardig zou kunnen laten eindigen. De showrunner besliste toen dat de allerlaatste aflevering ooit van The Simpsons zich opnieuw moet afspelen op een kerstoptocht, net zoals de allereerste aflevering dus. Aan RadioTimes bevestigde dat dat nog steeds zijn plan is, al is er van het afvoeren van de reeks op dit moment helemaal geen sprake.

1.000 afleveringen?

Eerder dit jaar vierde The Simpsons zijn 700ste aflevering en als het van Al Jean afhangt, moet de serie de mijlpaal van 1.000 afleveringen kunnen halen. “Ik heb uitgerekend dat we nog 12 seizoenen nodig hebben om aan 1.000 afleveringen te raken. Als ik hier op dat moment nog altijd ben, zal ik alleszins zeer blij zijn”, besluit de 60-jarige showrunner.

Zo begon The Simpsons 32 jaar geleden:

Meer
Lees meer...