Zo zouden The Simpsons eruitzien mochten ze mensen zijn

Heb je je ooit afgevraagd hoe jouw favoriete cartoonfiguren eruit zouden zien als mensen? Kunstenaar Hidreley Diao alleszins wel en hij toont ons aan de hand van artificiële intelligentie (AI) hoe de menselijke Simpsons eruit zouden zien.

Dat we met artificiële intelligentie veel kunnen bereiken, weten we al. Van ChatGPT tot misdaden voorkomen, we kunnen het allemaal. Maar AI kan ook gebruikt worden voor kunst of plezier, bewijst de Braziliaanse kunstenaar en visionair Hidreley Diao. Je kent hem misschien van zijn foto’s op Instagram waarin hij fictieve figuren of overleden mensen tot leven brengt.

Absurde proporties

Vorige maand verscheen een YouTube-video waarin The Simpsons werden voorgesteld als een 80’s sitcom. Nu maakte artiest Diao een voorbeeld van hoe de gele personages uit de Amerikaanse animatiereeks er zouden uitzien mochten ze echte mensen van vlees en bloed zijn. Volgens de kunstenaar zijn we de ongewone proporties van animatiefiguren zodanig gewoon, dat we er niet bij stilstaan hoe absurd ze zouden zijn in het echte leven. Denk maar aan Marge haar enorme haardos of de abnormaal grote ogen. 

Hij maakte aan de hand van photoshop en mobiele apps zoals Remini, FaceApp en Gradiente een portret van de meest geliefde figuren uit de reeks. Onder andere Homer, Marge, Lisa, Bart en Maggie kregen een make-over. 

De Braziliaanse artiest waagde zich ook al aan het personificeren van cartoonfiguren uit bekende reeksen Family Guy en South Park. Daarnaast vroeg hij zich al af hoe de kinderen van bekende koppels er uit zouden zien en hoe fictieve figuren zoals Ariël uit De Kleine Zeemeermin er als kinderen zouden uitgezien hebben. De artiest bewijst dat je met AI werkelijk alles kan, al is het maar om eens te lachen. 

Bekijk de post hier:

Meer
Lees meer...