Artificiële intelligentie laat zien hoe ‘The Simpsons’-personages er in het echt zouden uitzien

Wie tekenfilms zegt, zegt The Simpsons. Maar toch is dat door artificiële intelligentie (AI) nu even anders. Op YouTube doet een video de ronde waarin de personages uit de bekende serie zijn omgevormd tot personages uit een sitcom. Misschien brengt het nieuwe regisseurs en producers op ideeën.

Artificiële intelligentie kan soms verrassend uit de hoek komen. Eerder was er al een fotograaf die AI gebruikte om overleden celebrity’s terug tot leven te brengen. Een andere persoon gebruikte de techniek dan weer om ons te tonen hoe de Kardashians er zouden uitzien zonder botox.

Het kan alle kanten op, maar deze keer besloot iemand om de Simpsons te transformeren van tekenfilmfiguren tot personages uit een sitcom. Het YouTube-kanaal The Pharaoh Nerd deelde de video enkele weken geleden en ondertussen werd die al 1,5 miljoen keer bekeken.

Simpsons in de 80s

Een kale man, een vrouw met blauw haar en drie hele blonde kinderen: dat is hoe de familie Simpson er in een sitcom uit de jaren 80 zou uitzien. Toch volgens The Pharaoh Nerd, die in een video de populairste personages uit de tekenfilmreeks met behulp van AI omvormde tot echte mensen.

De video begint met een beeld van het huis van de Simpsons in het dorpje Springfield. Dan is het tijd voor de eerste personages: Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie. Daarna volgen ook Santa’s Little Helper, Ned Flanders (met indrukwekkende snor), Principal Skinner, Mr. Burns …

Naast de personages, krijgen we ook enkele plekken uit de reeks in AI te zien. Zo is er de living van de Simpsons, de school in Springfield, de fabrieken, enzovoort. Op die manier wilde de maker de video op de originele intro laten lijken. Al koos hij daarbij wel voor de intromuziek uit Fuller House.

Bekijk de video hier:

Meer
Lees meer...