Left Right
scrollTop top

Hoofdverdachte in zaak-Madeleine McCann spreekt voor het eerst


Christian Brueckner
© Christian Brueckner – Bron: Carabinieri via AP/Isopix

Christian Brueckner (44), de nieuwe hoofdverdachte in de zaak rond de verdwenen Britse peuter Maddeleine ‘Maddie’ McCann, heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen. In een brief vanuit zijn cel ontkent de Duitser alle beschuldigingen.

Iets meer dan één jaar geleden kwam de Duitse politie met verrassend nieuws. Dertien jaar na de verdwijning van de Britse peuter Madeleine ‘Maddie’ McCann in Algarve in Portugal was er ineens een nieuwe verdachte. Iets later bleek het te gaan om Christian Brueckner, een gekende Duitse pedofiel die voor andere feiten in de gevangenis zit, maar op het moment van de verdwijning van Maddie in Portugal was.

Ondanks een jaar aan onderzoek is er nog steeds geen doorbraak. Aanklager Hans Christian Wolters liet recent nog weten dat hij verwacht dat de zaak binnen enkele maanden opgelost gaat zijn.

Christian Brueckner

De focus daarbij gaat meer dan waarschijnlijk nog altijd uit naar Christian Brueckner. Die weigert echter nog steeds met de politie te spreken en ontkent nu alle beschuldigingen. Dat doet hij in een brief die geschreven is op 8 mei, maar nu pas onthuld is door Bild.

“Een beschuldigde aanklagen is één ding. Iets heel anders, namelijk een ongelofelijk schandaal, is wanneer een officier van justitie een openbare prejudiciële campagne start voordat de hoofdprocedure wordt geopend”, schrijft Brueckner. “Vrijheid van meningsuiting is geen grondrecht zodat iedereen kan zeggen en schrijven wat hij wil. Vrijheid van meningsuiting beschermt de meerderheid niet. Het beschermt de minderheid. Het beschermt niet de meest logische, meest overtuigende of meest populaire opvattingen, maar eerder de positie van een buitenstaander.”

“Ambt neerleggen”

“Ik roep de Brunswickse officieren van justitie Wolters en Lindemann op om hun ambt neer te leggen”, gaat hij verder. “Jullie bewijzen allebei wereldwijd, door willekeurige veroordelingen in het verleden en door schandalige vooroordelencampagnes in het heden, dat jullie ongeschikt zijn voor het ambt van ‘advocaat voor het eerlijke en vertrouwende Duitse volk’ en dat je schande brengt aan het Duitse rechtssysteem.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…