Hou je zakdoek maar klaar: laatste dag van hond prachtig in beeld gebracht

Een hond kan een erg belangrijk familielid worden, en het is dan ook moeilijk om te denken aan de dag dat we hem/haar veel te vroeg moeten afgeven. Soms moet het gepland worden, en dan kan je er maar beter het beste van maken. Dat wordt duidelijk na de laatste dag van Duke.

Dukey kwam drie jaar geleden bij de familie Roberts, maar al na anderhalf jaar werd kanker vastgesteld. Hij werd geopereerd, zijn poot geamputeerd, en kreeg chemotherapie. Duke werd genezen verklaard, maar nog een jaar later zagen zijn baasjes een nieuwe zwelling aan de schouder van zijn geamputeerde been. Opnieuw kanker, en een tumor die enorm snel groeide. 

De dag kon Dukey nog goed doorkomen, maar de nachten werden steeds moeilijker omdat de tumor zijn ribben begon te spreiden. Het was een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk werd gekozen om hem te laten inslapen om hem te beschermen tegen meer pijn. Dukey had een prachtige laatste dag, die volledig werd vastgelegd door fotograaf Robyn Arouty. Het verhaal dat ze op haar blog neerschreef, gaat nu de hele wereld rond.

Ik ben vandaag gestorven. Door Duke Roberts

En ik at veel hamburgers. We hebben een feestje gehouden.

Robyn Arouty

Ik heb nog wat gelachen.

Robyn Arouty

En nagedacht over hoe ik het hier ga missen.

Robyn Arouty

We hebben moppen verteld.

Robyn Arouty

Maar er waren ook serieuze momenten.

Robyn Arouty

Kristen kwam langs. Zij is mijn groomer, en mijn vriend.

Robyn Arouty

Toen we op de dierenarts aan het wachten waren, stelde Kristen voor een wandeling te gaan maken. Toen zei iemand: “Misschien kunnen we nog even spelen in het waterpark.” En weg waren we!

Robyn Arouty

Je weet toch dat ik je ga missen hé?

Robyn Arouty

En jou ook eh.

Robyn Arouty

Je gaat toch wat op mijn familie moeten letten.

Robyn Arouty

Je hebt me gehoord eh?!

Robyn Arouty

We werden wat nat vandaag.

Robyn Arouty

En we lachten nog wat.

Robyn Arouty

En we voelden ons dankbaar.

Robyn Arouty

We hebben de regels vandaag gebroken.

Robyn Arouty

Ik luisterde naar spelende kinderen in de verte. En ik dacht aan de twee baby’s thuis. Ik hield ervan hen te beschermen.

Robyn Arouty

Ik ontspande me vandaag.

Robyn Arouty

Ik voelde geen pijn. Ook al werd de tumor zo gigantisch groot.

Robyn Arouty

Ik voelde de liefde rond mij.

Robyn Arouty

Ik zei vaarwel aan mijn prachtige vriendin Kira. Ze stond bij me toen de dokter zei dat het tijd was. Ik was opgewonden, aan het springen en gelukkig.

Robyn Arouty

Al zei ik niet vaarwel. Ik zei tot ziens.

Robyn Arouty

Man, wat heb ik geluk gehad. Onze tijd was kort. Maar jullie gaven me beide een tweede kans, en hebben er ten volle van genoten. Je hield ervan als ik naar je keek. Daar zal ik nooit mee stoppen.

Robyn Arouty

Dukey

Robyn Arouty
Meer
Lees meer...