Netflix kondigt met ‘House of Ninjas’ een nieuwe spionagethriller aan

House of Ninjas is een nieuwe spionagethriller op Netflix van acht afleveringen. Het is ontwikkeld, geregisseerd en geschreven door Dave Boyle. Het verhaal speelt zich af in een wereld waar ninja-clans nog bestaan, maar deze zijn al met pensioen. Wanneer de grootste crisis in de Japanse geschiedenis de hele natie bedreigt, moeten ze hun taak als ninja weer opnemen.

Gaku, de oudere broer van het hoofdpersonage Haru, is gestorven. Door dit verlies is de Tawara familie, de laatste ninja-clan, op pensioen gegaan. Toen Garu nog leefde waren ze allemaal ninja’s die samenwerkten om gerechtigheid te dienen. Nu vervelen ze zich. Haru vult elke dag automaten bij en weigert zijn vader zijn brouwerij over te nemen. Door een nieuwe dreiging moet de familie terugkeren naar hun nalatenschap terwijl ze het verlies van Gaku verwerken.

Het is een originele serie van Netflix geproduceerd door TOHO studio. De opnames gingen door op verschillende plaatsen in Japan waaronder Tokio. De hoofdrolspeler, Kento Kaku, heeft ook een rol gespeeld in de productie. Hij trad op als co-uitvoerend producent.

Trailer

De trailer geeft al verschillende aspecten van de samenleving en familie mee. Het begint met de ninja’s die in de nacht rondlopen. Het dagelijks leven van de familie wordt verstoord wanneer Hamashima, een man die voor de regering werkt, afspreekt met de vader. Hij vertelt hem dat er een dreiging op komst is en dat ze hun taak weer moeten oppakken. De vader vertelt de man dat ze nu een normale familie zijn.

Ondertussen worden er scènes van de familie hun dagelijks leven getoond. Daarin zien we dat de moeder een winkeldief is en Haru blikjes perfect in een automaat kan gooien. Het wordt vervolgd met het grote incident waardoor ze met hun ninja activiteiten waren gestopt: de dood van Gaku. Daarna komen we te weten dat er een organisatie verantwoordelijk is voor verschillende onopgeloste zaken. De trailer toont ons verschillende beelden van de organisatie en waar ze mee bezig zijn. Uiteindelijk keert de familie terug naar het leven van een ninja en spelen er verschillende vechtscènes af. Op het einde herhaalt de vader de zin “we zijn normaal”.

Bekijk hier de trailer van House of Ninjas.

Zoek je in tussentijd iets anders om te bekijken? Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...