Hwa Sa (MAMAMOO) verlaat agentschap RBW Entertainment

Hwa Sa van de K-popgroep MAMAMOO heeft het agentschap RBW Entertainment verlaten. De zangeres maakte in 2014 haar debuut onder het agentschap, maar nu haar tweede contract ten einde loopt, heeft ze besloten om andere oorden op te zoeken.

Na Whee In in 2021, heeft nu ook Hwa Sa besloten om het agentschap RBW Entertainment te verlaten. De populaire zangeres blijft wel lid van MAMAMOO en zal dus nog wel op nummers met de rest van de groep te horen zijn.

MAMAMOO

MAMAMOO maakte haar debuut op 18 juni 2014 met de single Mr. Ambiguous. Daarmee toonde de vierkoppige groep zich meteen als een vocaal ijzersterke groep. Iets waarvoor ze tot op heden bekendstaan. De grootste hits van MAMAMOO zijn EgoisticGogobebe en HIP. Daarnaast scoorden de leden ook met hun solonummers. In 2019 won MAMAMOO ook de eerste editie van Queendom, de realityshow waarin verschillende girlgroups en soloartiesten het tegen elkaar opnemen.

In 2021 besloot Whee In al om RBW Entertainment in te ruilen voor het agentschap THEL1VE. Daarbij benadrukte ze wel dat ze lid zou blijven van MAMAMOO. Die belofte maakte ze waar door nog steeds deel uit te maken van de albums ‘I SAY MAMAMOO: THE BEST’ en ‘MIC ON’. En nu volgt het nieuws dat ook Hwasa RBW Entertainment verlaat, maar deel blijft van MAMAMOO.

Hwasa

Hwa Sa heeft met onder andere TWIT, Maria en I’m a B al verschillende succesvolle solonummers op haar naam staan. Daarnaast bracht Hwa Sa ook al een officiële samenwerking uit met Dua Lipa. Het ging daarbij om een nieuwe versie van het nummer Physical van Dua Lipa.

En binnenkort mogen we waarschijnlijk meer solowerk verwachten van Hwa Sa. In een officieel statement laat het agentschap RBW Entertainment namelijk weten dat de zangeres andere oorden zal opzoeken. “Ons exclusiviteitscontract met Hwa Sa is onlangs vervallen. Na uitgebreide discussies met Hwa Sa hebben we besloten om onze mooie tijd samen af te ronden.” In het statement maakt RBW Entertainment ook duidelijk dat het wel nog zal samenwerken met Hwa Sa voor zaken die gerelateerd zijn aan MAMAMOO. P NATION, het agentschap dat opgericht is door PSY (Gangnam Style), bevestigde dat ze op dit moment aan het onderhandelen zijn met Hwa Sa en dat ze dus mogelijk een contract bij hen zal tekenen.

Door het vertrek van Hwa Sa zijn Solar en Moon Byul dus de enige leden van MAMAMOO die nog steeds actief zijn onder het agentschap RBW Entertainment. Zij brachten vorig jaar hun eerste EP uit als subunit MAMAMOO+.

Meer
Lees meer...