Iedereen lacht (terecht) met curling, maar met deze tips wordt het hilarisch cool

Geen sport waar harder om wordt gelachen dan curling, zo wordt ook tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi nog maar eens pijnlijk duidelijk. Nieuwe mopjes schieten als paddenstoelen uit de grond en old ones worden opnieuw vanonder het stof gehaald. Nochtans hebben we wel enkele ultieme reddingsmiddelen klaar om de aantrekkelijkheid van curling op te krikken.

Onbegrijpelijk, maar waar: curling wordt geregeld de saaiste sport ooit genoemd. Nochtans amuseren de deelnemers zich tijdens de wedstrijden te pletter.

En indien hun blije gezichten niet volstaan, worden clowns ingezet om het publiek op te vrolijken. 

Toch blijft de kritiek levendig aanwezig. Bepaalde snoodaards beweren bijvoorbeeld dat curling amper een sport te noemen is, en jawel, zélfs Google geeft hen gelijk. De schande.

Een beetje pijnlijk voor de curlingfans, maar anderzijds toch niet geheel onterecht. De sporten waar deelnemers tijdens de wedstrijd Chanel-oorbellen, een laagje make-up en kleurrijke haaraccessoires kunnen dragen, zijn nu ook niet zo dik gezaaid.

Andere critici vinden het dan weer niet zo prettig dat de deelnemers harder brullen dan het publiek.

Of dat ze hun manieren niet houden…

Gelukkig, gelukkig, gelukkig zijn er heel wat oplossingen voor handen die curling in no time aantrekkelijk kunnen maken.

1. Laat Will Smith meespelen

De Amerikaanse acteur zou niet liever willen. Zo solliciteerde hij deze week op de sofa bij Jimmy Fallon in The Tonight Show nog voor een plaats in een curlingteam.

“Ik kan een gouden medaille winnen in dat ding met die bezem”, sprak hij overtuigend. “Curling?”, gokte Fallon. “Ja, curling! Als ik daarnaar kijk, heb ik echt het gevoel dat ik iets kan bijdragen aan die sport.”

2. Of introduceer katten in het spel

Eentje die geregeld terugkomt tijdens kampioenschappen waarin curling is opgenomen: cat curling.

De regels zijn eenvoudig: doe exact hetzelfde als anders, maar vervang de steen door een kat. Miauwkes gegarandeerd!

3. Bloot verkoopt, kijk maar naar de bobsleeërs

De kleurrijke clownenpakjes mogen dan wel op de lachspieren werken, niets dat zo goed verkoopt als op tijd en stond een kleine inkijk op wat bloot vel.

De bobsleeërs hebben deze truc alvast goed begrepen. De sport werd zo populair dat zelfs wij Belgen plots een delegatie bobsleeërs naar de Olympische Winterspelen kunnen sturen.

4. Zorg voor wat meer spektakel.

Bijvoorbeeld door gebruik te maken menselijke stenen. (Zoals Bic drie jaar geleden voorstelde in een hilarische reclamespot voor hun scheermesjes.)

5. Of zeg het met speelgoed

Verandering van spijs doet eten, dus waarom niet eens curlen met speelgoed, iets wat lijkt op een mandarijn en oorstaafjes?

6. Neem een voorbeeld aan Top Gear

Indien al het vorige faalt, kunnen we nog altijd een voorbeeld nemen aan Jeremy Clarkson die zich tijdens de Top Gear-shows regelmatig waagt aan een spelletje ‘autocurling’.

Maar wat er ook gebeurt: keep on smiling.

Altijd!

En snuit op tijd je neus.