‘Ik vraag het aan’: Niels Destadsbader zoekt publiek voor nieuw muziekprogramma op VRT

Een van de grootste transfers van de afgelopen jaren kwam niet van een voetballer, maar wel van Niels Destadsbader. De presentator was jarenlang een van dé gezichten van VTM, maar besloot in augustus 2021 terug te keren naar zijn roots bij VRT. En volgend jaar zal hij daar een gloednieuw programma presenteren.

Niels Destadsbader was de afgelopen jaren al meermaals te zien in VRT-programma’s, maar een groot eigen project bleef voorlopig uit. In het voorjaar van 2024 komt daar verandering in. Dan pakt VRT namelijk uit met het gloednieuwe muziekprogramma Ik vraag het aan, met Niels Destadsbader als gastheer.

Ik vraag het aan

In Ik vraag het aan zal Niels Destadsbader samen met verschillende bekende gezichten op zoek gaan naar liedjes die om een of andere reden een blijvende indruk op hen hebben nagelaten. Dat bijzondere nummer zal dan live gebracht worden door een verrassende artiest. Waarna we het persoonlijke, grappige of soms emotionele verhaal achter de song van de BV te weten komen.

“Muziek is emotie. En aan emoties hangen heel vaak mooie verhalen vast. Omdat een liedje zo ontzettend veel kan betekenen voor iemand”, vertelt Niels Destadsbader. “Want op welk liedje is je eerste zoon geboren? Op welke song heb je jouw mama begraven? Dat zijn momenten in je leven waardoor je vanaf die dag op een andere manier luistert als dat liedje op de radio passeert. Ik kan niet wachten om die fijne en persoonlijke verhalen te horen van mijn collega’s.”

Publiek

In het programma zal telkens een BV centraal staan, maar er zal ook een belangrijke rol weggelegd zijn voor het publiek. Want ook zij mogen hun persoonlijke favoriet insturen. Het nummer van het publiek zal dan live gebracht worden door presentator Niels Destadsbader zelf.

Wie dus een nummer heeft waar een bijzonder verhaal aanhangt, kan dat insturen (via deze link) en mogelijk komt jouw verhaal dan aan bod in het programma. Maar ook wie gewoon wil genieten van de optredens en verhalen van anderen kan zich via VRT MAX inschrijven. De opnames staan gepland tussen 19 november en 12 december 2023.

Ik vraag het aan zal in het voorjaar van 2024 te zien zijn op VRT 1 en online via VRT MAX.

Meer
Lees meer...