In 7 stappen naar een orgasme met jouw droomvibrator

“Moet hij vibreren, roteren, of allebei? En welke stimulatie verkies je, van de clitoris of liever de G-spot? Oh ja, wil je een vibrator uit plastic of toch maar siliconen? Met batterijen of een oplader?” Als er iets opviel aan mijn weekje in de Pabo, is het wel dat de juiste vibrator vinden allesbehalve kinderspel is. Gelukkig hebben wij zeven ultieme weetjes klaar die de zoektocht naar jouw droomexemplaar easy peasy maken. Well hello there, climax!

1. Waarom zijn de bananen krom?

Altijd gedacht dat het esthetische aspect de enige reden is waarom een vibrator recht of krom is? Wel, blijkbaar speelt de vorm ook een grote rol bij het gewenste genot. Wie op zoek gaat naar extra stimulatie van de G-spot is immers beter af met een exemplaar dat naar boven toe een beetje afbuigt. Een dikker kopje is ook ideaal om de beschikbare ‘ruimte’ volledig te vullen en de kans om hoog in de wolkjes te komen aanzienlijk te verhogen. 

2. Vibreren of roteren?

Hoewel we bij de naam vibrator onmiddellijk aan de trillingen denken, zijn er ook redelijk wat exemplaren op de markt die draaiende bewegingen maken, wat opnieuw de stimulatie richting G-spot vergroot. Aangezien minstens 90 procent van de vrouwen niet louter via penetratie klaarkomt, is de combinatie met een vibrerend uitsteeksel (vaak in de vorm van konijnenoortjes) perfect, omdat op die manier tegelijkertijd de clitoris wordt gestimuleerd (zoals bij de afbeelding hieronder).

swanvibes.com

3. Life in plastic…

… it’s fantastic! Al gaat dat bij vibrators niet helemaal op. Zo zijn machientjes uit siliconen niet alleen hygiënischer dan hun plastic soortgenoten, ze passen zich ook sneller aan de lichaamstemperatuur aan waardoor je als vrouw niet het gevoel krijgt dat er iets ‘vreemds’ binnendringt.

4. Bzz… Bzzz…

Te luide vibrators hebben al te vaak geleid tot gênante situaties, van binnendringende ouders tot nieuwsgierige kinderen. Wie het decibelgehalte binnen de perken wil houden, kan maar beter kiezen voor een exemplaar met een oplader. Zo kunnen de batterijen niet meer tegen mekaar schudden, wat het storende bzz-geluid aanzienlijk beperkt.

5. “Hé, hoe zet je dat uit?”

Niets zo vervelend als een irritante uitknop die maar niet wil meewerken. Daarom is het handig om te weten dat er eigenlijk maar twee veelvoorkomende opties zijn om je speeltje het zwijgen op te leggen, afhankelijk van het type: ofwel houd je de startknop ingedrukt ofwel doorloop je alle standjes tot je vibrator ophoudt met trillen. 

6. Glijmiddel

Wie moeite heeft om een speeltje makkelijk in te brengen, kan er beter een beetje glijmiddel bijhalen. Om de textuur van je vibrator niet te schaden, en zo de houdbaarheid te verlengen, is het wel belangrijk dat je kiest voor glijmiddel op waterbasis in plaats van op siliconen. 

7. De koppelvibrator

Vibrators zijn in onze gedachten onlosmakelijk verbonden met soloseks. Onterecht, want een speeltje kan ook perfect ingezet worden om het seksleven met je partner nieuw leven in blazen. Al durven mannen zich wel eens bedreigd te voelen door een tweede ‘piemel’ tussen de lakens. Precies daarom zijn er vibrators op de markt gebracht die speciaal zijn ontworpen voor koppels.

Terwijl het onderste deel van het speeltje wordt ingebracht bij de vrouw, rust het bovenste op de clitoris. Bij penetratie geniet de man lekker mee van de trillingen, zonder dat hij zich nog zorgen moet maken om de clitoris van vrouwlief te stimuleren. Win-win dus.

Meer
Lees meer...