Instagram zorgt er eindelijk voor dat je Reels kan downloaden: zo werkt het

Instagram heeft een interessante nieuwe functie toegevoegd aan zijn app. Gebruikers hebben vanaf nu namelijk de kans om Reels die door anderen zijn gepost te downloaden.

TikTok geeft gebruikers al enkele jaren de mogelijkheid om video’s te downloaden. Die bevatten dan wel een watermerk van TikTok. Omdat dat watermerk daardoor vaak op andere apps te zien was, leerden snel meer en meer mensen TikTok kennen. Die mogelijkheid zou dus mee hebben bijgedragen aan de enorme populariteit van de app.

Reel downloaden

Ondertussen heeft ook YouTube een downloadfunctie voor Shorts toegevoegd. Daardoor kon Instagram niet langer achterblijven. Topman Adam Mosseri liet dinsdag weten dat gebruikers uit de Verenigde Staten vanaf nu ook Reels kunnen downloaden. Dat meldt TechCrunch. Later komt die functie meer dan waarschijnlijk naar alle gebruikers.

Om een Reel te downloaden, ga je zo te werk:

  • Open de video die je wil downloaden.
  • Klik rechts onderaan op het deelicoontje (een pijl).
  • Onderaan je scherm zie je een downloadknop.
  • De video staat nu bij je video’s op je smartphone.

Als je deze knop niet ziet staan bij Instagram kan je nakijken of je de meest recente versie van de applicatie hebt op je smartphone. Als dat het geval is, zal je gewoon geduld moeten hebben tot de functie ook hier beschikbaar is. Sowieso werkt het downloaden enkel voor Reels die openbaar zijn.

Mosseri heeft niet aangegeven of gedownloade Reels van Instagram een watermerk zullen bevatten. Op de voorbeelden die hij deelde, is dat wel te zien. Het gaat om een klein Instagramlogo met daaronder de naam van het account waarvan de video komt.

Meer
Lees meer...