Instagram lanceert nieuwe functie: posts opslaan in gedeelde map met vrienden

Instagram introduceert een nieuwe functie waardoor je nu samen met vrienden posts kan opslaan in een gedeelde map. De functie zou brainstormen en plannen moeten vergemakkelijken.

Je hebt het misschien al gezien op de app, maar sinds deze week experimenteert Instagram met een uitgebreidere versie van de opslaanfunctie. Eerder kon je al posts opslaan in verschillende mapjes zoals dat op TikTok of Pinterest ook kan. Vanaf nu kan je dus ook zo’n mapje delen met vrienden.

Brainstormen en plannen

De opslaanfunctie, die geïnspireerd is op de app Pinterest, werd in 2017 geïntroduceerd op Instagram. Maar nu kan je dus een reisje plannen of brainstormen door een mapje met posts te delen met vrienden of volgers. Je kan posts delen vanuit je feed, bij ‘Verkennen’ of zelfs uit je DM’s. Instagram maakte de nieuwe functie bekend op Twitter.

Wie denkt de functie te kunnen gebruiken om privéposts te delen met iedereen, heeft het mis. Wanneer je een post van een privé-account deelt in de collectie, zullen enkel de anderen die dat account volgen de post kunnen zien.

Je kan berichten opslaan door op het gebruikelijke bookmark-icoontje te klikken en dan te kiezen voor ‘Gezamenlijke verzameling’. Dan kan je zoveel berichten delen als je wil met maximum 250 mensen. In de map zelf zal je ook zien wie welke posts heeft opgeslagen. Als jij de functie nog niet hebt, dan kan het zijn dat je nog even je Instagram moet updaten.

Meer
Lees meer...