Instagram test functie ‘Take a Break’ die je aanzet om te stoppen met scrollen

Instagram is deze week beginnen bellen met een nieuwe functie die naam ‘Take a Break’ kreeg. De bedoeling is dat gebruikers daarin een soort pauzeherinnering kunnen instellen die ze na een bepaalde tijd in de applicatie ontvangen. Dat moet helpen om Instagram af en toe af te sluiten en iets anders te doen.

Facebook krijgt de laatste tijd – sinds het onthullen van de zogenaamde Facebook Papers – heel wat kritiek. Zo zouden de platformen Facebook en Instagram bewust verslavend zijn. Bovendien blijkt uit documenten dat Instagram al langer weet dat het schadelijk is voor tieners.

Sindsdien probeert Facebook aanpassingen door te voeren aan zijn applicaties om aan die kritiek tegemoet te komen. ‘Take a Break’ past binnen die strategie. De dienst wordt in principe voor iedereen actief ergens in december, maar kan nu al door enkele gebruikers getest worden.

Herinnering om pauze te nemen

De nieuwe ‘Take a Break’-feature is bedoeld om gebruikers aan te moedigen even afstand te nemen van het platform door ze herinneringen te sturen nadat ze een bepaalde tijd op Instagram hebben doorgebracht. “Als je je aanmeldt, moedigt de functie je aan om een ​​pauze te nemen van Instagram nadat je een bepaalde tijd in de app hebt doorgebracht. Dat kan zijn na 10, 20 of 30 minuten”, zei Adam Mosseri, het hoofd van Instagram, in een post.

“Dit maakt deel uit van een bredere inspanning om te proberen mensen meer controle te geven over hun ervaring met Instagram”, voegde hij eraan toe. ‘Take a Break’ is dan ook optioneel en het is aan de gebruikers zelf om in te stellen of ze al dan niet zo’n herinnering willen ontvangen.

Meer
Lees meer...