Left Right
scrollTop top

Instagram werkt aan ‘verticale stories’: verticaal scrollen à la TikTok


Instagram Stories Verticaal TikTok
© Instagram Stories – Shutterstock

TikTok is razend populair. En dat beseffen ze bij Instagram ook. De makers van de app laten zich daarom geregeld “inspireren” door de filmpjesapp. En die inspiratie zou binnenkort wel eens toegepast kunnen worden op de welbekende Instagram Stories.

Instagram is aan het werken aan een manier om ‘verticaal’ door Stories te scrollen. Momenteel moet je naar links of rechts swipen om de volgende of vorige Story te kunnen bekijken. Maar dankzij het succes van TikTok bekijkt Instagram nu ook hoe je door Stories zou kunnen scrollen door naar boven of naar beneden te swipen.

Reels

Met Reels ging Instagram al de TikTok-toer op. Reels zijn korte video’s die onder elkaar opgelijst worden. Instagram zet serieus in op die video’s en geeft ze zelfs voorrang in de Explore-pagina van de app. En nu lijkt het erop dat je binnenkort ook op die manier door Instagram Stories zal kunnen scrollen.

‘Vertical Stories’

Het was ontwikkelaar Alessandro Paluzzi die een screenshot van de functie via Twitter deelde. “Instagram werkt aan Verticale Stories”, schreef ie bij de screenshot. “Swipe naar boven of naar beneden om door Stories te scrollen.”

Onder die post waarschuwde Paluzzi wel meteen té enthousiaste Instagrammers. “Onthoud dat deze functie nog een test/prototype is. De kans bestaat dat die nooit gereleased wordt.”

Vroeg prototype

Ondertussen heeft Instagram aan TechCrunch bevestigd dat de Verticale Stories ontwikkeld worden. Maar “het gaat om een vroeg prototype dat momenteel nog niet uitgetest wordt op Instagram”, vertelde een woordvoerder van het bedrijf.

Of we binnenkort à la TikTok zullen kunnen scrollen door onze Instagram Stories, valt dus nog af te wachten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…